Kotimaa

Poliisi varoittaa Suomessa leviävästä uhkailu­videosta

Julkaistu:

Poliisihallitus muistuttaa, että väkivallalla uhkailu on tuomittavaa.
Poliisille on tehty ilmoituksia, jotka liittyvät netissä julkaistuun videoon ”Raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut”.

Videolla vihjataan tarkoitukseen luodusta valeprofiilista ja käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla.

Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan vakavin rikoksin.

− Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu yksiselitteisesti viranomaisille. Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä, tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana, onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

Ihmisten hengen ja terveyden suojaa sekä yleistä yhteiskunnan turvallisuutta ei edistä seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla, poliisi muistuttaa.