Kotimaa

VR:lle tuli ”muutama iso vaurio” – junia perutaan keskiviikkoon asti

Julkaistu:

Alkuviikon peruutuksilla haetaan lisäaikaa kaluston sulattamiselle ja huolloille.
Lumisen talven ongelmat kurittavat liikennettä. VR kertoo, että kova pakkanen ja runsaat lumikertymät hankaloittavat yhä junien kulkua.

Sääolosuhteet vaikuttavat junakalustoon ja ratoihin, kuten vaihteiden kääntymiseen ja junien sähkö- ja paineilmajärjestelmiin.

”Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon ja tämän takia olemme päätyneet perumaan joitakin kaukoliikenteen junavuoroista 11.2.-13.2.2019”, VR kertoo.

– Kyse on kalustopulasta. Taustalla on se, että viime viikon kova lumipyry aiheutti poikkeuksellisen paljon kalustovikoja. Lisäksi tuli muutama iso vaurio. Kaikkia ei ole saatu saatu korjatuksi, VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Teimme viikonloppuna ylitöitä, mutta katsoimme siksi parhaaksi peruuttaa nämä vuorot etukäteen, Vanhanen sanoo.
Peruutuksilla saadaan Vanhasen mukaan lisäaikaa kaluston sulattamiselle sekä huolloille ja pyritään näin varmistamaan kaluston riittävyys tulevina päivinä.

95 prosenttia kaukoliikenteen junista pyritään liikennöimään normaalisti. Matkustajia kehotetaan kuitenkin varautumaan myöhästymisiin.

Perutut ja korvaavat kyydit

Maanantaista keskiviikkoon 11.-13.2. perutaan

IC700 4.35 Kuopio-Kouvola perutaan maanantaista keskiviikkoon 11.-13.2. Matkustajat ohjataan seuraavaan junaan eli IC62 5.35 Kuopio-Helsinki

IC701 16.48 Kouvola-Kuopio perutaan maanantaina tiistaina 11.-12.2. Keskiviikkona IC 701 ajetaan normaalisti. Matkustajat ohjataan seuraavaan junaan S69 17.50 Kouvola-Kajaani.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt