15,5 miljoonan euron lottopotin voittaja ilmoittautui – Veikkauksen voittajakabinetissa valmistellaan jo kahvihetkeä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

15,5 miljoonan euron lottopotin voittaja ilmoittautui – Veikkauksen voittajakabinetissa valmistellaan jo kahvihetkeä

Julkaistu: 10.2.2019 18:44

Lauantaina Loton jättipotin voittanut mies otti yhteyttä Veikkauksen asiakaspalveluun. Nyt valmistellaan lunastusta ja kahvihetkeä.

Kaikkien aikojen suurimman Lotto-potin, 15,5 miljoonaa euroa, voittaja on selvillä. Lauantaista täysosumaa edelsi ennätysmäinen 15 viikon peräkkäinen putki ilman täysosumia.

Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula kertoo, että Lohjalla MK Market Routionmäessä kuponkinsa pelannut mies on ottanut Veikkaukseen yhteyttä.

– Hän on soittanut asiakaspalveluumme ja saimme tarkistettua, että hänellä on hallussaan voittanut kuponki. Koska hän ei ollut käyttänyt Veikkaus-korttia, me emme voineet olla häneen yhteydessä, Nisula sanoo.

– Yhteydenotto on huojentava. Ei tarvitse pelätä kupongin hukkuneen.

Kortitta pelaaminen tarkoittaa myös sitä, että voittajan täytyy tulla lunastamaan voittonsa Veikkauksen pääkonttorilta. Nisula kertoo, että konttorilla tehdään parhaillaan valmisteluja lunastamista ja voittajan kahvittamista varten.

– Teemme valmistelevia toimenpiteitä ja selvitämme voittajalle sopivaa ajankohtaa kahvitusta varten. Kahvittelupäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, hän sanoo.

Veikkaus kestitsi Loton ja muiden peliensä päävoittajia vuosikausien ajan Vantaalla sijainneessa pääkonttorissaan. Kun yhtiö siirsi päämajansa Helsinkiin lokakuussa 2017 alussa, se uudisti samalla legendaarisen voittajakabinettinsa ilmeen.

Uusi kabinetti on vanhaan 1970-lukulaiseen kabinettiin verrattuna moderni, sävyltään vaalea ja kevyesti sisustettu.

Kabinettiin tutustutaan myös yllä olevalla videolla.

 

Voittaja saa voittonsa kolmen viikon karenssiajan kuluttua umpeen.

Kun suomalainen voittaa rahapelissä suuren summan, sitä ei hänen käytöksestään välttämättä huomaa. Hän saattaa istuutua autoon, laittaa äänikirjan soimaan kuten aina, ja ajaa Veikkauksen pääkonttorille Helsingin Pohjois-Haagaan.

Siellä hänet ohjataan ensimmäisenä sopimaan maksujärjestelyistä. Veikkaus-kortilla tai netin kautta pelanneet saavat voittorahat automaattisesti pankkitililleen.

Sitten kahvitellaan, leivonnaisten kera, pääkonttorin voittajakabinetissa. Samalla kilistellään alkoholitonta kuohuvaa.

Tunteet ovat pinnassa. Epäluulo vaihtuu helpottuneeksi oivallukseksi: voitto onkin totta.

– Jotkut ovat aluksi puheliaita, toiset taas hyvinkin hissukseen. Tunnelma vapautuu aika nopeasti. Voi olla, että jännitys on liittynyt esimerkiksi voitonmaksuun. Kun muodollisuudet on hoidettu, jännityksen tilalle tulee helpotuksen tunne, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kertoo.

Veikkauksen uuudessa voittajakabinetissa tarjoillaan suolaista ja makeaa. Kahvikuppi on Arabian Festivo -sarjaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?