Kotimaa

Huhut lottovoittajasta käyvät kuumina Lohjalla – kaupan myyjä uskoo tietävänsä voittajan – asiakkaana ollut Heimo, 67, kertoo olevansa veikkailujen kohteena

rac

Julkaistu:

15,5 miljoonan euron ennätyskupongin myyneen Routionmäen MK Market iloitsee voiton osumisesta kylälle. Ilta-Sanomat vieraili sunnuntaina kaupassa.
Lohjan Routionmäen MK Market-ruokakaupan pihalla ei näy sunnuntaiaamupäivästä ihmisryntäystä. Siitäkään huolimatta, että Kalliomäentiellä sijaitsevassa kaupassa myytiin kaikkien aikojen suurin lottovoitto, 15,5 miljoonaa euroa.

Kaupan kanssa samassa kiinteistössä sijaitsee ravintola Kayatepen. Kauppias Mustafa Kosar kertoi IS:lle yöllä, että asiasta kuulutettiin ravintolan karaokessa mikrofonin kautta. Lottouutinen riemastutti asiakkaiden tunnelmaa, ja ravintolaan virtasi yöllä juhlijoita.

Lottojuhlat näyttävät hieman venähtäneet, sillä vielä yhdentoista aikaan aamupäivästä pihalla pyörii muutamia ihmisiä tölkit kädessään.
Sen sijaan paikkakuntalainen Heimo Tahvanainen, 67, on herännyt uuteen päivään virkeänä. Pienessä lähikaupassa asioinut Tahvainainen on innoissaan uutisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämmöinen pikkukylä, Routionmäellä asuva Tahvanainen ihmettelee.
  • Katso videolta tunnelmia Lohjan Routionmäen MK Market-ruokakaupasta.
Tahvanaisen mukaan moni on jo ehtinyt epäilemään häntä voittajaksi. Syynä on aikaisempien vuosien menestys.

– Poika soitteli Hyvinkäältä, että olenko minä sen voittanut. 30 vuotta sitten vaimo voitti äitienpäivänä Vakion päävoiton. Kaikki epäilevät, että minä olen se voittaja, Tahvanainen naurahtaa.

Vakion menestyksen lisäksi Tahvanainen kertoo, että perhe on voittanut arvonnoissa viisi joulukinkkua 45 vuoden aikana.


Tällä kertaa onni ei kuitenkaan osunut kohdalle. Ei edes vaikka Tahvanainen suosi perheenjäseniensä syntymäpäiviä omissa numerovalinnoissaan.

Äkkirikastunutta lottoajaa ei näytäkään löytyvän kaupan pihalta. Tahvanainen kertoo kuitenkin kuulleensa jo arvuutteluja voittajasta.

– Onnea sille, joka voitti. Toivottavasti menisi sellaisella, joka tarvitsee rahaa ja jolla on velkaa ja muuta, ”I love Routio” -pipoon sonnustautunut mies pohtii.

Tahvanainen kertoo itse veikkaavansa joka viikko jotakin peliä.

– Silloin se voitto tukee, kun ei kyttää sitä riviä ja katsoo aamulla, miten on käynyt.

Myöskään kaupan työntekijä Nazife Kosarin mukaan lottovoittajan oloista henkilöä ei ole vielä näkynyt. Muutamat asiakkaat ovat kuitenkin jo ehtineet tarkastaman rivinsä. Kosar kertoo tunnelman olevan jännittynyt.

Kosar työskenteli myös lauantaina kaupassa. Hän kertoo uskovansa myyneensä ennätyspotin tuoneen rivin.


– Olen siitä varma, että olen myynyt kupongin. Ehkä saatan myös tietää, kuka voittaja on, mutta en paljasta, Kosar sanoo hyväntuulisena.

Kosarin mukaan lottovoiton osumista kylään tullaan juhlistamaa jollakin tavalla, esimerkiksi pullakahveilla.

– Routiolaiset lottoavat paljon täällä meidän lähikaupassa.