Kotimaa

Lotossa arvottiin ennätyksellinen jättipotti päivälleen vuosi edellisen historiallisen potin jälkeen – toistuuko nyt sama kolmen kuukauden piinaava odotus?

Julkaistu:

Loton kaikkien aikojen suurin potti arvottiin päivälleen vuosi edellisen suurvoiton jälkeen.
Jälkikäteen voisi sanoa, että olisihan se pitänyt arvata, että Loton ennätyspotti menee jakoon lauantaina.

Eilen lauantaina tuli nimittäin kuluneeksi päivälleen vuosi siitä, kun Eurojackpotissa arvottiin historiallinen 90 miljoonan euron potti, jonka oikea rivi oli pelattu Loimaalla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Euroopan laajuisen lottopelin suurin mahdollinen voitto tuli Suomeen.

Historia siis toisti itseään, kun lauantai-iltana lottokone arpoi luvut 1, 8, 9, 13, 16, 20, 30 ja lisänumeron 31. Sillä sarjalla yksi kuponki voitti 15,5 miljoonaa euroa, mikä on kaikkien aikojen suurin lottopotti.

Vuosi sitten koko Suomi jännitti kolme kuukautta ennen kuin potin voittanut ryhmä ilmoittautui Veikkaukselle. Neljän hengen ostama viiteen osaan jaettu porukkapeli oli pelattu ilman Veikkaus-korttia, joten Veikkauksella ei ollut mahdollisuutta ottaa yhteyttä voittajaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Lauantain voittolappu ei ollut kimppapeli, mutta Lohjalla MK Marketissa pelatun kupongin jättäjä ei myöskään ollut vilauttanut Veikkaus-korttia, joten hänen henkilöllisyytensä on vielä mysteeri.

– Ainakaan vielä hän ei ole ilmoittautunut, Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula sanoi kello 11 jälkeen sunnuntaiaamuna.

– Yleensä isoja summia voittaneet ilmoittautuvat aika nopeasti. Mutta onko voittaja vielä itsekään tietoinen siitä, että hän on tällaisen potin voittanut, Nisula aprikoi.
Veikkauksessakin oltiin tyytyväisiä siihen, että pitkä jännitys loppui. Edellisen kerran päävoitto oli osunut kohdalleen 20. lokakuuta.

– Totta kai täällä ollaan tyytyväisiä, kun ennätysputki saatiin poikki. On tätä jännitetty meillä täällä konttorillakin, Nisula kertoo.

Voittajan pitää ilmoittautua Veikkauksen pääkonttoriin joko puhelimitse tai saapumalla Helsingin Pitäjämäkeen henkilökohtaisesti.

Rahat voittaja saa tililleen aikaisintaan kolmen viikon kuluttua, kun karenssiaika on umpeutunut.

– Hän voi tulla käymään jo heti maanantaina ja voitonlunastus voidaan hoitaa samantien. Silloin rahat tulevat automaattisesti tilille kolmen viikon kuluttua. Jos hän tulee paikalle karenssiajan jälkeen, hän saa rahat tililleen heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt