Attendon hoivakodin toiminta keskeytetään Alavudella – HS: kuusi asukasta kuollut vajaan kuukauden aikana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Attendon hoivakodin toiminta keskeytetään Alavudella – HS: kuusi asukasta kuollut vajaan kuukauden aikana

Vasta tammikuussa Alavudella aloittaneen Attendon hoivakodin toiminta keskeytetään.

8.2.2019 21:23

– Sain juuri tiedon siitä, että Pelimanni-hoivakodin toiminta Attendon vetämänä keskeytetään. Toiminta siirtyy toistaiseksi neljän kunnan kuntayhtymän vetovastuulle, Alavuden kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää kertoo Ilta-Sanomille.

Kunnat ovat Alavus, Ähtäri, Kuortane ja Soini. Kuntayhtymän nimi on Kuussote, jolla on järjestämisvastuu. Käytännön toimintaa johtaa Kuusiolinna.

Ala-Mäenpään mukaan keskeytykseen on kaksi syytä: henkilöstön määrä ja tiettyjä pätevyyksiä ei ole ollut Pelimannissa tarpeeksi.

Helsingin Sanomien mukaan hoivakodissa on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja syitä siihen selvitetään.

Aluehallintovirasto päätti HS:n mukaan keskeyttää Pelimanni-hoivakodin toiminnan välittömästi perjantai-iltana.

Helsingin Sanomien mukaan kuolemantapauksista ei ole saatu yksityiskohtaisempia tietoa tai selvitystä siitä, ovatko tapaukset johtuneet hoitovirheestä tai laiminlyönneistä toimintayksikössä.

Aluehallintovirasto on HS:n mukaan saanut tietoonsa myös, että toimintayksiköstä on irtisanoutunut kymmenen työntekijää toiminnan aloittamisajankohdan jälkeen. Virasto teki torstaina Pelimannissa ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin. Tarkastuskäynnillä aluehallintovirasto sai ristiriitaisia tietoja muun muassa kuolinpäivien ja tapahtumakuvausten osalta.

– Epäilyt kohdistuvat samantyyppisiin asioihin kuin hoivakoti Ulrikassa Kristiinankaupungissa. Selvitys on intensiivisesti päällä, ja se koskee tässä ja nyt -tilannetta, sanoi Valviran ylijohtaja Markus Henriksson aiemmin perjantaina HS:lle.

Attendo viestitti lehdelle perjantaina, ettei yritys kommentoi keskeneräistä prosessia.

Onko tai oliko läheisesi hoidossa Pelimanni-hoivakodissa Alavudella? Oletko ollut hoivakodissa töissä? Kerro meille kokemuksistasi hoidosta: uutiset@iltasanomat.fi, WhatsApp 040-6609019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?