HS: Viranomaiset selvittävät vanhusten turvallisuutta Attendon hoivakodissa Alavudella – ”Koskee tässä ja nyt -tilannetta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Viranomaiset selvittävät vanhusten turvallisuutta Attendon hoivakodissa Alavudella – ”Koskee tässä ja nyt -tilannetta”

Aluehallintovirasto selvittää parhaillaan Alavudella, onko vanhusten turvallisuus vaarantunut Attendon hoivakodissa.

8.2.2019 19:23

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, jonka mukaan tammikuussa avatussa Pelimanni-hoivakodissa epäillään olevan pulaa pätevästä henkilökunnasta.

Helsingin Sanomien mukaan hoivakodissa on sen kuukauden aukiolon aikana ollut kuolemantapauksia, joiden yhteyttä hoidon tasoon ei vielä tiedetä. Lehden mukaan kysymys on erityisesti siitä, voidaanko asukkaiden lääkintäturvallisuus varmistaa.

– Epäilyt kohdistuvat samantyyppisiin asioihin kuin hoivakoti Ulrikassa Kristiinankaupungissa. Selvitys on intensiivisesti päällä ja se koskee tässä ja nyt -tilannetta, Valviran ylijohtaja Markus Henriksson sanoo HS:lle.

Attendo viestitti lehdelle perjantaina, ettei yritys kommentoi keskeneräistä prosessia.

Onko läheisesi hoidossa Pelimanni-hoivakodissa Alavudella? Kerro meille kokemuksistasi hoidosta: uutiset@iltasanomat.fi, WhatsApp 040-6609019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?