Disney On Ice rantautui Helsinkiin - suomalaistähdet kertovat omat suosikkihahmonsa

rac

Julkaistu:

Disney On Ice -spektaakkeli valtaa jälleen Hartwall-areenan. Kiertueella on tänä vuonna mukana kolme suomalaisluistelijaa.
Rakastetut satuhahmot nähdään jälleen luistelemassa jäällä, kun Disney On Ice -kiertue rantautuu Suomeen tulevana viikonloppuna. Show’ssa on kohtauksia liki kahdeksasta eri elokuvasta, Toy Storystä Disneyn prinsessoihin.

Kysyimme luistelijoilta mitkä ovat heidän suosikki Disney hahmonsa, katso hauskat vastaukset videolta.Disney On Ice -produktion suomalaisvahvistukset esiintyvät kotiyleisölle ensimmäistä kertaa.

–  Todella jännittävä viikko tulossa, toteaa 22- vuotias Marjaana Ruokolainen.

Kaksi vuotta sitten kilpauran päättänyt Ruokolainen ei ollut valmis luopumaan rakkaasta lajistaan, vaan halusi vielä jatkaa esiintymistä.

–  Päätin tehdä hakuvideon ja tässä sitä nyt ollaan, jo toista kertaa mukana oleva Ruokolainen kertoo.

Kaikki suomalaisurheilijat jakavat samanlaisen taustatarinan. Kilpauran päätyttyä, palo esiintymiseen vielä säilyi. Produktioon hakeminen oli luonnollinen jatkumo.


Luistelijat ovat silminnähden innoissaan kotiyleisölle esiintymisestä. Vaikka suomalaisluistelijat ovat jäällä varsinaisia konkareita, perheelle ja ystäville esiintyminen tuo mukanaan omanlaisen jännityksen. Suomessa esitettävä show on myös siitä erilainen, että kaikki kappaleet lauletaan suomeksi.

Kokonaisuudessaan, Disney on Ice -produktiossa on mukana yli 50 luistelijaa. Tämän lisäksi kiertueen matkassa kulkee myös muuta henkilöstöä ja liuta avustajia.

–  Meistä on tavallaan tullut yksi suuri perhe, Piamaria Martikainen, 22, toteaa.

Martikaiselle tämä kiertue on jo neljäs. Kilpaura vaihtui esiintymiseen loukkaantumisien takia, mutta Martikainen ei ole katunut vaihdosta hetkeäkään.


Lokakuussa alkaneen kiertueen ensi esitys nähtiin Puolassa. Sitä ennen luistelijat treenasivat yhdessä täysipäiväisesti kahden viikon ajan. Kiertue kestää kokonaisuudessaan 7 kuukautta. Show’n päätös nähdään Irlannissa keväällä. Kiertueen aikana luistelijat esiintyvät liki kymmenessä eri maassa.

Kolmatta kertaa mukana oleva 22- vuotias Aino Salminen, on tottunut kiertuelämään.

–  Tämä kiertue on ollut todella tiukka, paikkaa on vaihdettu joka viikko. Alkuviikot ovat oikeastaan meidän viikonloppuja. Keskiviikosta sunnuntaihin vedetään sitten ihan täysillä, Salminen kertoo.


Tiukasta aikataulusta huolimatta Salminen on silti nauttinut työn mahdollistamasta reissaamisesta. Suuren vaikutuksen häneen teki viime kiertueen reitillä ollut Dominikaaninen tasavalta.

–  Kun Frozen -elokuvan Olaf tuli jäälle, lapsista lähti niin kova ääni että me luistelijat ei kuultu edes meidän musiikkia. Se on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleen, Salminen muistelee.

–  Toivottavasti saadaan yleisö yhtä villisti mukaan, Salminen toteaa.

Jää nähtäväksi, pistääkö suomalaisyleisö paremmaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt