Poliisi epäilee sisaruksia 84-vuotiaan äitinsä murhasta, vangittiin eri rikosnimikkeellä – Vanhempi siskoista päästettiin vapaaksi

Julkaistu:

Poliisi on vähäsanainen Espoon Matinkylän henkirikostutkinnasta. Sisarusten epäillään surmanneen iäkkään äitinsä, mutta toinen siskoista vapautui jo tutkintavankeudesta.
Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee kahden sisaruksen surmanneen 84-vuotiaan äitinsä Espoon Matinkylässä sijaitsevassa asunnossa 25. tammikuuta.

Sisarukset ovat 54- ja 51-vuotiaita.

Tapauksesta uutisoineen MTV:n Rikospaikka -ohjelman mukaan poliisi epäilee sisarusten myrkyttäneen äitinsä jollakin lääkeaineella. Epäillystä motiivista ei ole tietoa.

Vanhempi sisko pääsi jo vapaaksi

Sisarukset otettiin kiinni ja vangittiin pian äidin kuoleman jälkeen taposta epäiltyinä. Sittemmin poliisi on alkanut tutkia tapausta murhana.

Tällä hetkellä nuorempi sisaruksista on yhä vangittuna todennäköisin syin henkirikoksesta epäiltynä, mutta vanhempi sisar on päästetty vapaaksi.

Vanhempi sisar vangittiin alun pitäenkin lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei poliisilla ole riittävästi näyttöä hänen syyllisyydestään rikokseen, jotta häntä voisi pitää tutkintavankeudessa.

– Poliisilla on edelleen syytä epäillä tätä vapautettua henkilöä rikoksesta, mutta tätä vangitsemista ei ole jatkettu. En pysty tarkemmin kommentoimaan sitä tässä vaiheessa, muotoilee komisario Ilmari Hallamaa Ilta-Sanomille.

Onko uhrin kuolinsyy saatu varmistettua?

– Sitä en tässä kohtaa pysty kommentoimaan.

Tarkennus kello 13:07: Juttuun korjattu sisarusten iät ja täsmennetty, että vanhempi sisaruksista pääsi tutkintavankeudesta.