Uudenkaupungin tulipalo aiheutti isot tuhot – kaksi kuoli - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uudenkaupungin tulipalo aiheutti isot tuhot – kaksi kuoli

Julkaistu: 5.2.2019 19:22, Päivitetty 6.2.2019 0:24

Palo on enimmälti sammutettu. Poliisi tutkii syttymissyytä kunhan sammutustyöt on viimeistelty.

Uudenkaupungin keskustan puutaloalueella tiistai-iltapäivänä syttyneen tulipalon sammutustyöt jatkuvat yöhön, päivystävä palopäällikkö Kari Alanko arvioi.

Suurimmat liekit saatiin sammumaan illalla kello 23 mennessä, mutta pienten palopesäkkeiden tukahduttaminen jatkui. Raivaustyöt jatkuvat aamuun asti.

Talosta on löytynyt kaksi vainajaa sekä yksi vakavasti loukkaantunut ja yksi lievemmin loukkaantunut henkilö. 12 henkilöä on evakuoitu.

Evakuoiduille asukkaille on järjestetty hätämajoitus.

Sokkeloinen palo

Alueella on 3 vanhaa puurivitaloa, joista yksi paloi. Alangon mukaan palomiehet purkivat talon kattoa ja sammuttivat paloa katolta käsin.

Talon keskiosassa, yläpohjassa on kolme-neljä kerrosta erityyppistä koolausta ja siellä välissä palo eteni, Alanko sanoi.

– Tämä on äärimmäisen hankala, sokkeloinen rakennus sammutella ja se palaa onkaloissa, Alanko kertoi STT:lle.

Kaksi päädyn asuntoa ja palava talo kärsivät Alangon arvion mukaan mittavat vahingot. Kivijalkaan palaminen ei kuitenkaan ole uhkana.

Syttymissyy arvoitus

Palon syttymissyystä ei Alangon mukaan ollut tietoa tiistaina illalla. Poliisi ryhtyy tutkimaan asiaa sitten, kun palo on saatu lopullisesti sammutettua.

Pelastuslaitos kehotti aiemmin ihmisiä välttämään Uudenkaupungin keskustan alueella liikkumista savunmuodostuksen vuoksi. Palosta annettiin aluksi vaaratiedote, koska palo sijaitsi aivan kaupungin keskustassa. Sittemmin vaaratiedote on purettu illan aikana, Alanko sanoo.

Juttua muokattu kello 22.42 ja 00.24. Alanko tarkentaa, että palosta annettiin aluksi vaaratiedote, mutta se purettiin illan aikana. Myöhemmin juttu päivitetty kauttaaltaan, kun pahin palo saatiin sammumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?