Uudenkaupungin puutaloalueella roihuavassa palossa kaksi vainajaa – pelastuslaitos kamppailee liekkejä vastaan: ”Tämä ei ole millään tavalla hallinnassa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uudenkaupungin puutaloalueella roihuavassa palossa kaksi vainajaa – pelastuslaitos kamppailee liekkejä vastaan: ”Tämä ei ole millään tavalla hallinnassa”

Uudessakaupungissa palaa rivitalo.

Julkaistu: 5.2.2019 15:09, Päivitetty 5.2.2019 17:00

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan Uudessakaupungissa on suuri rakennuspalo.

Uudenkaupungin pelastuslaitoksen mukaan kaupungin keskustan puutaloalueella on käynnissä suuri tulipalo.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Kari Alangon mukaan alueella on 3 vanhaa puurivitaloa, joista yksi palaa.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että tämä ei ole millään tavalla hallinnassa, hän kommentoi palopaikalta Ilta-Sanomille.

Tulipalosta on löytynyt kaksi vainajaa sekä yksi vakavasti loukkaantunut ja yksi lievemmin loukkaantunut henkilö. 12 henkilöä on evakuoitu.

Alue on eristetty Torikadun ja Ylisenkadun väliseltä alueelta.

Pelastulaitos kehottaa ihmisiä välttämään Uudenkaupungin keskustan alueella liikkumista savunmuodostuksen vuoksi. Vaaratiedotetta savusta ei kuitenkaan ole tulossa, sillä Alangon mukaan savunmuodostus on vähentymässä.

– Palon syistä ei ole vielä mitään tietoa, keskitymme nyt saamaan paloa kontrolliin.

Paikalla on kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Alueella liikkumista kannattaa välttää.

Uusikaupunki kertoo tarjoavansa asukkailleen kriisiapua palon johdosta keskiviikkona Virastotalon Olkkari-tilassa osoitteessa Välskärintie 2C, kriisiapua on saatavilla kello 9-16 välillä.

  • Oletko paikalla? Lähetä kuva joko WhatsAppilla numeroon 040 660 9019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?