Katso video: Näin Korkeasaaren eläimet nauttivat lumesta – yksinäinen ”leskihärkä” löysi rakkauden - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katso video: Näin Korkeasaaren eläimet nauttivat lumesta – yksinäinen ”leskihärkä” löysi rakkauden

Julkaistu: 5.2.2019 9:22

Talvi on otettu hyvin vastaan Korkeasaaressa. Osa saaren asukkaista on jopa innostunut leikkimään lumikinoksissa.

Sankat lumipyryt ovat koetelleet helsinkiläisiä alkuvuodesta. Lunta on satanut eteläiseen Suomeen ennätyksellisen paljon tänä vuonna.

Mutta miten Korkeasaaren asukkaat ovat suhtautuneet pyryttelyyn?

–  Aika hyvin, vastaa eläintenhoitaja Kaija Tiaskorpi. Pienempiä eläimiä joudutaan kuitenkin auttamaan, esimerkiksi kolaamalla niille kulkuväyliä aitauksissa, Tiaskorpi jatkaa.

Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä, joten pyryttämiseen osataan varautua. Korkeasaaressa suositaan lajeja, jotka kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet.

Vaikka osa lajeista vetäytyy talven tullen unille, talvi saa myös monet eläimistä liikkeelle. Erityisesti säästä ovat nauttineet muun muassa kamelit, myskihärät, tunturipöllöt sekä Amurin alueelta kotoisin olevat kissapedot.

Leijonanaaras kävi myös ihmettelemässä kinoksia.

–  Kyllä ne nauttii tästä, Tiaskorpi kertoo.

Trooppiset lajit, kuten papukaijat, pikkuapinat ja matelijat viettävät mielellään koko talven sisätiloissa.

–  Leudommilla keleillä saatetaan joillekin lajeille vähän avata ulkotilaa, mutta eivät ne sinne kovin mielellään mene, Tiakorpi kertoo.

Amurinleopardi on leopardien alalajeista pohjoisin, ja tykkää myös lumesta.

Vuonna 2016 Korkeasaareen syntyi kolme tiikerin pentua, jotka ovat nyt nuoria aikuisia. Amurintiikeri on yksi niistä lajeista, joka erityisesti nauttii pakkassäistä.

–  Niiden on nähty ihan leikkivän ja peuhaavan lumessa, Tiaskorpi kertoo.

Amurintiikeri ei säikähdä koviakaan pakkasia tai lumipyryjä.

Tiaskorven vastuulle kuuluvat kamelit ovat myös nauttineet talvesta. Telmimistä ne eivät kuitenkaan Tiaskorven mukaan harrasta.

Korkeasaaren kamelit nauttivat pakkasesta.

Myös tuoreelle myskihärkäpariskunnalle kuuluu hyvää.

Korkeasaari uutisoi tammikuussa pariskunnan päässeen toistensa seuraan ensimmäistä kertaa. Naaras tuotiin Tallinnan eläintarhasta uroksen seuraksi. Uroksen aikaisempi lajitoveri oli jouduttu lopettamaan pitkäaikaisen sairauden vuoksi. Uros on siitä lähtien joutunut elämään yksin.

Myskihärkäpariskunta innostuu välillä jopa kirmaamaan lumessa.

–  Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Tiaskorpi kertoo. Välillä nekin vetävät tarhauksessa semmoista rallia, että lumi vaan pöllyää, Tiaskorpi jatkaa. Myskihärät ovat tulleet hyvin toimeen ja me olemme hyvin onnellisia niiden puolesta, Tiaskorpi kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?