Ex-taksikuski kertoo yllättävästä kohtaamisestaan Matti Nykäsen kanssa – legendan ele teki vaikutuksen: ”Kuinka moni tämän tason kaveri olisi viitsinyt vaivautua?”

rac

Julkaistu:

Suru-uutinen
Lukijat muistelevat mäkihyppylegendaa IS:n kommenttipalstalla.
Maanantaiaamun uutinen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen äkillisestä kuolemasta sai Ilta-Sanomien lukijat surulliseksi.

– Tämä tuli niin yllättäen etten pysty sanomaan mitään, kirjoittaa nimimerkki Miss Piggy.

– Lämmin osanotto Matin omaisille. Liian nuorena menehtyi, Matti oli niin legenda ja hieno ihminen, että tätä uutista ei voi uskoa todeksi, surun päivä, nimimerkki Mabsa murehtii.

– Voi ei... koko päivä meni nyt pilalle tämän uutisen takia! Matti oli Persoona isolla P:llä. Mahtavat urheilusaavutukset ja hienoja sekä hauskoja hetkiä viihdyttäjänä laulukeikoilla! Me kaivataan sinua Matti, sanoo nimimerkki fanit.


– Lepää rauhassa Matti. Täysiä ja Pohjanmaan kautta vedit elämän hyppyristä telemarkit loppuun asti kuten kasarilla, kun tyhjensit kaikki palkintopöydät. Hatunnosto lapsuuden yhdelle suurista omista urheilusankareista, toteaa nimimerkki The Punisher.

– Yksi tähti lisää taivaalle. Voimia omaisille menetyksestä, tiivistää nimimerkki Tuikku.

– Matti oli persoona ja oman tiensä kulkija ja aina oma rehellinen itsensä, varmaan juuri sen vuoksi niin tykätty. Hyppääjänä maailman paras, ihan hermoton kaveri, nimimerkki Mietiskelijä luonnehtii.

– Suuri urheilulegenda poistui keskuudestamme, sääli ettemme Suomena/suomalaisina osaa auttaa niitä, jotka ovat aikanaan valovoimaisimpia. Liian usein kauniit eleet ja puheet tulevat vasta liian myöhään, kommentoi nimimerkki -jussi-.

Nimimerkki jare sanoo, että niin sanotun julkisuuden henkilön kuolema pysäyttää hänet harvoin. Tällä kertaa pysäytti.

– Edellinen oli Mika Myllylä. Matti oli ikätoverini, joten suorituksia, varsinkin niitä urheilusuorituksia, tuli seurattua tarkkaan, hän mainitsee.

Nimimerkki Snovriwer kuvailee Nykästä koko mäkimaailman kovimmaksi jätkäksi.

– Kun Matti hyppäsi, niin hän ei itkenyt olosuhteista. Ei haitannut hernerokkasumutkaan. Toimittaja kysyi Norjassa, että eikö hirvittänyt hypätä, kun oli kova sumu hyppytornissa ja mäen yläosassa. Matti sanoi, että ei hirvittänyt, että kyllä se mäkimonttu sieltä vastaan tulee sumussakin, kun tarpeeksi pitkälle hyppää. Ja tulihan se ja Matti voitti, hän kirjoittaa.


– Kun nyt miettii tapahtunutta, niin Matin saavutukset mäkihypyssä olivat aivan huikeita. Näin hänen olympiamitalinsa taannoin yhdessä museossa ja ihailin niitä hetken aikaa. Mäkihyppyä en seuraa enää nykyään, mutta Matti oli aikoinaan todella lahjakas ja menestynyt mäkihyppääjä, säestää nimimerkki Mimosa.

– Matti Nykänen kannatteli Suomea menestyksellisenä urheilumaana näihin päiviin asti, nimimerkki Suruun osaa ottaen korostaa.

Nimimerkki Mikap nostaa Nykäsen lähihistorian suurimmaksi suomalaisurheilijaksi ja väläyttelee, että tämä ansaitsisi valtiolliset hautajaiset.


Nimimerkki Surullista nostaa esiin Nykäsen vaiherikkaan ja värikkään elämän, johon mahtui niin suuria saavutuksia kuin syvää murhettakin.

– Moni ei ehdi elämässään kokea kuin pienen osan siitä, mitä Matti ehti kokea. Perusluonteeltaan ujo ja arka, kiltti ja ystävällinen.. oli yksi kirous, se viinan piru, se toi paljon varjoa elämään. Rauhaa hänelle sinne jonnekin.

Nimimerkki Hyvää matkaa Matti kertaa parinkymmenen vuoden takaisia tapahtumia, jolloin hän toimi itse taksinkuljettajana.

– Nainen oli lumipenkassa, joten pysähdyin työntämään naisen autoa keulasta, yhtäkkiä toinenkin auto pysähtyi, ja äkkiä tajusin, että autoa tielle työntää kanssani itse Matti Nykänen. Tapaaminen oli lyhyt, käteltiin, Matti sujahti yöhön kuin supersankari, nainen pääsi jatkamaan matkaa. Kuinka moni tämän tason kaveri olisi viitsinyt vaivautua moiseen? Jäi hyvä mieli Matista, varmasti paljon mainettaan parempi mies.