InterCity-juna törmäsi lumitöissä olleeseen kaivinkoneeseen Parkanossa – nopeutta noin 180 kilometriä tunnissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

InterCity-juna törmäsi lumitöissä olleeseen kaivinkoneeseen Parkanossa – nopeutta noin 180 kilometriä tunnissa

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus on tapahtunut Parkanon aseman läheisyydessä.

3.2.2019 13:25 | Päivitetty 3.2.2019 15:52

Parkanossa on sattunut sunnuntaina raideliikenneonnettomuus. Onnettomuudessa matkustajajuna törmäsi kovassa vauhdissa kiskopyöräkaivinkoneeseen.

– Parkanon aseman pohjoispuolella, aseman välittömässä läheisyydessä juna on törmännyt radalla olevaan kaivinkoneeseen. Pelastuksen yksiköitä on useita paikalla, ja muun muassa lääkärikopteri on paikalla, Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kerrotaan.

Pelastuslaitokselta ei kommentoida asiaa toistaiseksi enempää. Sisä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että hälytys Parkanossa sattuneesta matkustajajunan ja kaivinkoneen törmäyksestä tuli klo 12.55.

Junan kyydissä olevan IS:n lukijan ottama kuva paikalle saapuneesta pelastuslaitoksen yksiköstä.

– Paraikaa selvitetään mahdollisia henkilövahinkoja. Alustava tieto on, että kaivinkoneen kuljettaja ei olisi ainakaan vakavasti loukkaantunut. Ja junassa olleiden tilannetta selvitetään paraikaa, ylikonstaapeli Mika Koskinen sanoo.

Tilannehuoneen mukaan ilmoitus onnettomuudesta on tullut ennen kello yhtä sunnuntaina keskisuurena raideliikenneonnettomuutena.

VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa kertoo, että junan veturi vaurioitui törmäyksessä. Juna saapui Parkanoon Helsingin suunnasta.

– Helsingistä Ouluun matkalla oleva InterCity 23 (IC 23) törmäsi Parkanon kohdalla koneeseen, joka on ollut tekemässä lumitöitä, Linnamaa kertoo.

Junan kulkunopeus oli törmäyshetkellä noin 180 kilometriä tunnissa.

VR:n tietoon ei ole tullut henkilövahinkoja. Matkustajien lisäksi sekä junan että kaivinkoneen kuljettajat välttivät ilmeisesti loukkaantumisen, kerrotaan VR:n viestinnästä.

Kiskopyöräkaivinkone oli onnettomuuden sattuessa puhdistamassa raiteita lumesta. Koneen raiteita harjaava osa osui veturiin, joka vaurioitui törmäyksessä. Linnamaan mukaan onnettomuus tapahtui lähellä Parkanon aseman laitureita.

Matkustajajuna odotti onnettomuuspaikalla uutta veturia ja lähti uudestaan liikkeelle noin kello 15.40. Tämänhetkisen arvion mukaan juna on yli neljä tuntia myöhässä aikataulustaan.

VR:n mukaan törmäys vaikuttaa onnettomuusjunan lisäksi kolmen muun IC-junan aikatauluihin. Tällä hetkellä IC 43 -juna Helsingistä Vaasaan on noin tunti ja 49 minuuttia, IC 48 Vaasasta Helsinkiin 55 minuuttia ja IC 25 Helsingistä Ouluun noin 50 minuuttia myöhässä.

Oletko paikalla? Lähetä kuva WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?