Viisi rekkaa jäi lumisumppuun, junia ja lentoja myöhässä: ”Sään mittakaavassa haasteet ovat pieniä”

Julkaistu:

Sunnuntain lumimyräkkä aiheuttaa haasteita etenkin henkilöauto-, raide- ja lentoliikenteelle.
Aamupäivällä liikenne jumiutui Lautatarhankadulla, kun viiden rekan jono jäi paikalle jumiin lumen vuoksi. Rekat saatiin pois sumpusta kaupungin aurauskaluston voimin.
  • Millaista jälkeä lumimyräkkä on tehnyt sinun kotikulmillasi? Lähetä kuvia WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019.
– Tilanne saatiin purettua puolessa tunnissa, komisario Riku Korpela kertoo IS:lle.

Myös julkinen liikenne takkuilee.

Aamupäivän kaukojunissa on lukuisia myöhästymisiä. Aikataulut venyvät 20–120 minuutin välillä. Pieksmäen ja Jyväskylän väliä on paikoittain korvattu bussilla sääolosuhteiden aiheuttaman teknisen ongelman vuoksi.
Lähijunaliikenteessä N-junan vuoroväliä on harvennettu koko sunnuntain ajaksi lumitöiden vuoksi.

– Muutama juna kulkee myöhässä, mutta sään mittakaavassa haasteet ovat pieniä. Parempaan säähän verrattuna voi silti tulla tänään viivästymisiä, VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa sanoo.

Lisäksi lentoliikenteessä on viivästymisiä.

Finavian viestintäjohtaja Katja Siberg kertoo, että aamun aikana useiden lentojen aikataulut ovat viivästyneet. Iltapäivän aikataulut ovat hänen mukaansa vielä riippuvaisia sään ja tuulen muutoksista.

– Ilman muuta lumimyräkällä on vaikutusta liikenteeseen. Lentoyhtiöt ovat jo etukäteen sopeuttaneet tarvettaan, mutta toki luvassa on viivästymisiä. Matkustajien kannattaa seurata meidän nettisivujamme, joista saa parhaimman tiedon tilanteesta.
Ajosää on ollut sunnuntaina erittäin huono, mutta henkilöautoliikenteessä on vältytty suurilta onnettomuuksilta.

– Olosuhteisiin nähden pääkaupunkiseudun tilanne on kohtalaisen hyvä. Päätiet ovat suurimmaksi osaksi aurattuja ja ajokuntoisia, liikennepäivystäjä Outi Seppälä sanoo.

Hän kehottaa autoilijoita ylimääräiseen varovaisuuteen.

– Kannattaa käyttää malttia ja riittävää turvaväliä sekä miettiä ennen kuin ajaa suuren näköiseen kinokseen. Lisäksi on hyvä varata lämmintä vaatetta päälle jos auto jää tien päälle ja joutuu odottelemaan apua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt