Painajaismainen perjantai junaliikenteessä - Turkuun matkanneet myöhästyivät laivasta, Toijalassa asiakkaita jäi laiturille

Julkaistu:

Toijalan raiteille jämähtänyt juna sotki useiden matkustajien aikatauluja.
Kaukojunaliikenne ruuhkautui perjantai-iltana pahasti, kun Oulusta Helsinkiin matkannut Intercity 24 jämähti raiteille ennen Toijalaa.

Lukuisia junia on myöhässä aikataulusta. Junat ovat olleet pahimmillaan yli kaksi ja puoli tuntia tuntia myöhässä pääradalla.

Perjantai-illan kunniaksi moni matkustajista oli matkalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Turun satamasta lähtevään risteilijään.

VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa vahvistaa, että Turkuun suunnanneita matkustajia on myöhästynyt laivasta.

– Olemme tietysti todella pahoillamme, että matkustajia on myöhästynyt laivasta. Matkasta voi hakea korvausta, mihin löytää verkkosivuiltamme seikkaperäiset korvausinfot, Linnanmaa sanoo.

Korvauksia VR:ltä voi saada maksimissaan 5000 euroa.

– Käsittelemme kaikki korvaushakemukset tapaus tapaukselta.

Juna lähti nenän edestä

Seinäjoelta Helsingin kautta Lohjalle matkannut Olli Ala-Fossi matkusti liikennesumpun aiheuttaneessa, Toijalaan hyytyneessä, junassa.

Ala-Fossi arvioi junan seisseen raiteilla noin tunnin ennen Toijalan asemaa, kunnes toinen juna tuli työntämään junan asemalle. Sen jälkeen Toijalan asemalla seurasi odottelua liki toinen tunti. Hänen mukaansa matkustajien keskuudessa vallitsi epätietoisuus siitä, milloin juna pääsisi jatkamaan matkaa.

– Jossain vaiheessa kuulutettiin, että ihmiset, jotka ovat menossa lentokentälle, voivat tulla konduktööriltä hakemaan taksilappuja. Siitä seurasi aikamoinen jono taksitolpalla, eikä suurin osa saanut taksilappuja.

Lopulta junassa ilmoitettiin, että ihmiset voivat halutessaan mennä jaloittelemaan ja tupakalle. Ulkona odottavien matkustajien keskuudessa oli Ala-Fossin mukaan paljon ihmettelyä takaapäin tulevien junien takia.

– Menimme takaisin rikkoutuneelle junalle, mutta ovet olivat lukossa eivätkä auenneet nappia painamalla. Sitten juna vain lähti jättäen meidät 20-30 ihmistä laiturille.

VR:n viestintäpäällikön mukaan laiturilla olleet ihmiset ovat todennäköisesti odottaneet toista junaa.

– Konduktööri oli useamman kerran viheltänyt pilliin ja tarkistanut, ettei ulkona ollut ketään matkustajia tai ihmisiä sisävaatteissa. Kuljettajamme ovat asiakaspalvelijoita ja tarkistavat kyllä aina, mikä on tilanne.

Ala-Flossin mukaan junaan sisään yrittäneitä laiturilla useita. Hän oli itse matkalla päivystystyövuoroon Lohjan sairaalaan. Hänen matkansa viivästyi lopulta kolmella tunnilla. Matkustajan jälkeen jättänyttä junaa seurasi toinen juna 10 minuutin päästä.

– Kyllä silti kohtuuttomalta tuntuu, että juna vaan lähti ja jätti matkustajat laiturille.

Linnanmää kehoittaa, että mikäli matkustajia on todella jäänyt kyydistä, kannattaa heidän lähettää VR:lle asiakaspalautetta.

– Mielellään kyllä selvittelemme asiaa, mikäli näin on.

Junaliikenteen tilannetta voi seurata VR:n sivuilta.