Neljä kaukojunaa noin tunnin myöhässä – VR: keskiviikolle ei odotettavissa suurempaa kaaosta

Julkaistu:

Neljä VR:n kaukojunaa on nyt myöhässä, mutta keskiviikosta ennakoidaan hyvää päivää, jolloin myöhästymiskaaosta ei pitäisi suuremmin olla.
Lumen tupruttelu on aiheuttanut alkuviikosta huonoa ajokeliä ja päänvaivaa monille menopeleillä kulkeville suuressa osassa maata.

Myös keskiviikkona lunta näyttäisi olevan tulossa koko maahan.
VR:n junaliikenteessä on alkuviikolla ollut merkittäviä myöhästymisiä, ja lumituisku sekä vaikeat sääolot aiheuttivat hankaluuksia junaliikenteelle myös tiistaina.

Kolmen jälkeen keskiviikon aamuyöllä myöhästymistilannetta VR:n Junaliikenne nyt -verkkosivuilta katsoessa näyttää neljä kaukojunaa olevan myöhässä. Lähiliikenteen osalta sivuston täsmällisyysmittarissa kolme viidestä lähijunasta näyttäisi olevan myöhässä.

Myöhässä olevissa kaukojunissa kyse on pitkän matkan yöjunista, jotka suuntaavat Helsingistä pohjoiseen tai toisin päin. Kolmen jälkeen aamuyöllä pikajuna 269 Helsingistä Kolariin näyttäisi olevan myöhässä noin 40 minuuttia. VR:n verkkosivuilla sanotaan, että syynä on viivästyneet lähtövalmistelut.

IC 274 Kemijärveltä Helsinkiin puolestaan näyttäisi olevan 70 minuuttia myöhässä teknisen vian vuoksi, IC 266 Rovaniemeltä Helsinkiin tunnin myöhässä yhteysliikenteen odottelun vuoksi ja IC 273 Helsingistä Rovaniemelle 70 minuuttia myöhässä lähtövalmistelujen viivästymisen vuoksi.

VR:n tiedotuspäällikkö Mira Linnamaa ei osaa suoralta kädeltä sanoa, liittyykö tiistain lumitilanne myöhästymisiin.

–  Ne syyt, jotka sivuillamme lukevat, ovat syy, joiden vuoksi juna on myöhässä. Niihin (myöhästymisiin) voi välillisesti liittyä lumen tulo, mutta jos sitä ei erikseen ole sanottu, että juna olisi myöhässä lumen takia, niin silloin myöhästyminen ei ole suoraan lumesta johtuvaa.

–  Luulen, että kokonaiskuva selviää paremmin aamulla, Linnamaa sanoo.

Linnamaan mukaan liikenteessä on nyt neljä kaukojunaa kaikkiaan.

–  Nämä ovat pitkän matkan yöjunia ja ne usein ovat alussa jonkin verran myöhässä ja sitten kurovat matkan kiinni monen tunnin aikana. Sellainen mahdollisuus on hyvin usein, että ne kurovat sen kiinni.

Muutoin Linnamaa ennakoi keskiviikolle parempaa päivää kuin alkuviikolla on ollut.

– Mitään suurempaa kaaosta ei pitäisi olla odotettavissa, Linnamaa sanoi aiemmin STT:lle.