Lunta tupaan taas tänään – poutaa ehkä torstaiksi

rac

Julkaistu:

Huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä varoitetaan koko maassa.
Viime päivinä tutuiksi tulleet lumisateet jatkuvat edelleen tänään koko maassa.

– Keli on käytännössä sama kuin tiistainakin, vaikka ne runsaimmat lumisateet alkavatkin väistyä maan keskiosien yli Etelä- ja Keski-Lappiin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen.

Maan eteläisissä osissa lumisade voi olla aamulla sakeaakin. Päivän edetessä lännestä alkaen vähitellen poutaantua ja myös pilvipeite voi rakoilla.

Huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä varoitetaan koko maassa. Erittäin huonon ajokelin varoitusalue kattaa eteläisen ja itäisen Suomen ja myös Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan.

Pakkaslukemat ovat iltapäivällä etelässä jo aika lähellä nollaa. Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla on selkeillä alueilla pakkasta 5–10 astetta, Oulun pohjoispuolella 10–15 astetta ja käsivarressa runsaat 20 astetta.

Torstaiksi sää näyttäisi jo poutaantuvan.

VR: Suurempaa kaaosta ei odotettavissa

VR:n junaliikenteessä on alkuviikolla ollut merkittäviä myöhästymisiä, ja lumituisku sekä vaikeat sääolot aiheuttivat hankaluuksia junaliikenteelle myös tiistaina. Tänään ennakoidaan parempaa päivää.

– Mitään suurempaa kaaosta ei pitäisi olla odotettavissa, sanoi VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa tiistai-iltana.

Junaliikenteen ajantasaiset kulkutiedot löytyvät esimerkiksi VR:n liikennetilanne-nettisivulta.

Kyseisiltä verkkosivuilta tilannetta katsoessa neljä kaukojunaa näyttäisi olevan noin tunnin myöhässä.