Lumi viivästyttää raideliikennettä – kaukojunilla pitkiä myöhästymisiä

Julkaistu:

Lähijunaliikenne kulkee eilistä paremmin, mutta lumituisku ja vaikeat sääolot ovat aiheuttaneet hankaluuksia junaliikenteelle tänäänkin.
Kaukojunista pitkälti alle puolet oli kello 18:n jälkeen aikataulussaan.

– Eri tyyppisiä kalustovikoja on ollut. Yksi maininnan arvoinen olisi ehkä Intercity 7, joka oli 90 minuuttia myöhässä teknisen vian vuoksi. Ja sitten kun yksi juna on myöhässä, niin se vaikuttaa helposti muuhunkin junaliikenteeseen, VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnanmaa tietää.

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne on kulkenut kuitenkin eilistä paremmin, ja junat olivat iltakuuden jälkeen yli 60-prosenttisesti aikataulussa.

VR supisti lähijunaliikennettä niin, että K- ja A-junien vuoroja muutettiin 20 minuutin välein ajettavaksi ruuhka-aikana ja D-junat peruttiin loppupäivän osalta kokonaan.

– Lähiliikenteessä on ollut paljon helpompi päivä: ei ole ollut sellaisia tunnin myöhästymisiä tai muita mitä eilen oli, kertoo Linnanmaa.

Huomisesta povataan parempaa

Huomisesta on odotettavissa kiskoilla helpompi päivä, jolloin junien pitäisi kulkea normaalisti.

– Mitään suurempaa kaaosta ei ole odotettavissa, Linnanmaa uskoo.

Lisätietoja liikenteestä osoitteesta vr.fi sekä hsl.fi. Liikenteen sujumista voi seurata Junat Kartalla -palvelusta, VR:n verkkosivuilla sekä VR:n sosiaalisen median kanavissa.