15-vuotias halusi kotiin – yleisö seurasi, kun iranilaismies veti tytön rakennuksen taakse ja raiskasi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

15-vuotias halusi kotiin – yleisö seurasi, kun iranilaismies veti tytön rakennuksen taakse ja raiskasi

Julkaistu: 29.1.2019 19:02

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan Arkan Parvin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset tapahtuivat sunnuntaina 14. lokakuuta. Uhri on 15-vuotias keskisuomalaistyttö. Tekopaikkakuntaa oikeus ei paljasta uhrin suojelemiseksi. Salassapitoaika on 60 vuotta.

Iranilainen Parvi pakotti tytön sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttäen. Parvi puristi tyttöä kyynärtaipeesta ja veti tämän rakennuksen taakse.

Ennen väkivallan käyttöä Parvi oli tehnyt tytölle ehdotuksia. Tyttö kieltäytyi ja ilmoitti useita kertoja haluavansa mennä suoraan kotiin.

Rakennuksen takana Parvi riisui tytön housut polvitaipeisiin ja raiskasi. Parvi pitkitti tekoaan, vaikka tyttö sanoi edelleen haluavansa päästä kotiin.

Oikeus katsoo, että tyttö oli pelkotilansa tai muuten avuttoman tilansa vuoksi kykenemätön puolustamaan itseään ja ilmaisemaan tahtoaan.

Raiskauksella oli useita silminnäkijöitä, joista ainakin yksi, 17-vuotias irakilainen poika, yritti saada Parvia lopettamaan raiskauksen.

17-vuotias kertoi Parville myös uhrin iän. Vaikka Parvi sai tietää uhrin olevan alle 16-vuotiaan, hän jatkoi tekoaan.

Suojaamaton sukupuoliyhteys tapahtui ulkona maastossa ja sillä oli yleisöä. Estely-yritysten lisäksi nämä seikat vaikuttivat siihen, että oikeus piti raiskausta törkeänä.

Parvi määrättiin maksamaan uhrille 6000 euroa kärsimyksestä ja lisäksi 300 euroa kivusta ja särystä. Hän joutuu maksamaan lisäksi uhrin oikeudenkäyntikulut, hieman yli 4000 euroa.

Myös 17-vuotias irakilaispoika syyllistyi rikokseen, sillä hän työnsi kätensä takaapäin tytön housuihin paljaalle iholle. Hän ei mennyt pidemmälle kuultuaan tytön iän.

17-vuotias tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta. Alaikäisyys ja ahdistelun lopettaminen lievensivät tuomion 30 päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 180 euroa.

Tytölle 17-vuotiaan pitää maksaa koskettelusta 200 euron kärsimyskorvaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?