Yle: Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa kuin Esperi

Yle kertoo, että Suomen suurin hoivapalveluyhtiö Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa kuin Esperi.

29.1.2019 9:02

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään. Esperin Aarnio-Isohanni totesi tiedotteessa, että ”henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle”. Yhtiön toiminnassa on paljastunut runsaasti epäkohtia.

Yle kertoo, että sen selvityksessä paljastuu, että Suomen suurin hoivapalveluyhtiö Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa. Ylen mukaan pääsyynä ongelmiin on se, että hoitohenkilökuntaa on liian vähän.

Attendon toiminta on ollut Ylen mukaan viime vuosina suurennuslasin alla varsinkin Espoossa. Kaupunki on joutunut sakottamaan Attendon hoivakoteja useaan otteeseen toistuvista sopimusrikkomuksista vuodesta 2015 lähtien.

Terveystalon ja Attendo Terveyspalveluiden yrityskauppaa mainostava juliste Lääkäri 2019 -tapahtuman mediakierroksella Messukeskuksessa Helsingissä.

Esperi Caren pääomitus siirtyi brittiläiselle sijoitusyhtiö Intermediate Capital Groupille

Vuonna 2017 Aarnio-Isohanni nousi otsikoihin hoiva- ja terveystalojen verokuningattarena. Verotettavat tulot olivat edellisvuonna olleet lähes kuusi miljoonaa euroa. Pääomatulojen osuus summasta oli reilut viisi miljoonaa euroa.

Miljoonatulot selittyvät suurelta osin sillä, että Esperi Caren pääomitus siirtyi vuonna 2016 brittiläiselle sijoitusyhtiö Intermediate Capital Groupille.

Kaupan hintaa ei kerrottu julkisuuteen. Tiedotteen mukaan irtautumisen kassavirtavaikutus oli noin kuusi miljoonaa euroa. Aarnio-Isohanni itse omistaa Esperi Caresta kymmenen prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?