Rikoksen kuva -näyttely nostaa esiin sekä ikonisia että harvoin nähtyjä valokuvia Suomen rikoshistoriasta

Sanomatalossa nähtävän näyttelyn kuvat on poimittu lehtien, huippukuvaajien ja poliisin arkistoista.

29.1.2019 5:30

Rikoksen kuva -näyttely esittelee niin ikonisia kuin harvoin nähtyjä valokuvia Suomen rikoshistorian tunnetuimmista ja puhutuimmista murhenäytelmistä.

Ilta-Sanomien valokuvaajan Pete Aarre-Ahtion kokoaman näyttelyn aikajana ulottuu Eugen Schaumanista 1904 Turun puukotuksiin 2017. Koskettavat ja dramaattiset kuvat on poimittu lehtien, huippukuvaajien ja poliisin arkistoista.

Kuvien aiheet kuuluvat maamme historian synkkään puoleen: Tulilahden murhamysteeri, Bodomin murhat, Tattarisuon ruumislöydöt, Kyllikki Saari, Kytäjän kartanon surmat ja niin edelleen nykypäivän rikosuutisiin asti.

Vuosikymmenten varrelta koottujen kuvien kautta hahmottuu myös se, miten dramaattisesti ajat muuttuvat. Väkivaltaa on toisina aikoina ollut enemmän ja siihen on suhtauduttu eri tavoin.

Tänään Sanomatalossa avautuvaan näyttelyyn on vapaa pääsy.

Alla muutama otos näyttelyn annista:

Tulilahden murhat vuonna 1959 pysäyttivät Suomen. Moninkertainen murtovaras, Tulilahden murhista syytetty Erik Runar Holmström tuotiin oikeuteen rautakahleissa.

Bodominjärven kolmoismurha 5.6.1960 on yksi Suomen rikoshistorian suurista mysteereistä. Kuvassa Nils Gustafssonin loppuun tutkitut kengät.

Tulilahden uhrien Einen, 21, ja Riitan, 23, hautajaisiin Jyväskylään kerääntyi tuhansia ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?