Baltic Princessiltä mereen joutunut 18-vuotias löytyi kuolleena

Julkaistu:

Pitkä operaatio tammikuun alussa Baltic Princess -alukselta mereen joutuneen salolaismiehen löytämiseksi on tuottanut tuloksen.
Tammikuun alussa Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta, jossa 18-vuotiaan miehen kerrottiin joutuneen mereen Nauvon pohjoispuolella Turun saaristossa. Tapahtuman aikaan lauantaina 5. tammikuuta Baltic Princess oli matkalla kohti Turkua.

Poliisi kertoi jo tammikuun alussa tuoreeltaan, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Mies oli ollut suurehkossa seurueessa ja hypännyt tuntemattomasta syystä yli laidan kesken matkan. Tapahtumasta on olemassa valvontakameran tallenne.

Poliisilta lisätietoa poikkeustilanteesta Baltic Princessillä: Mereen joutunut oli 18-vuotias ja osa suurempaa seuruetta

Miestä etsittiin tuloksetta kahden tunnin ajan heti tapahtuman jälkeen. Etsintöihin osallistui Baltic Princessin lisäksi Viking Grace sekä paljon rajavartiolaitoksen kalustoa. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta, ja alukset palasivat satamiinsa.

Nyt Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotti poliisin pyytäneen puolustusvoimilta virka-apua sukellustoimintaan miehen löytämiseksi.

Etsinnät päättyivät keskiviikkoiltana, kun hyppääjäksi epäilty nuori mies löytyi läheltä Nauvoa noin 30 metrin syvyydestä.

Operaatioon osallistui kymmeniä puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvia. Paikantamisessa käytettiin merivoimien vedenalaisia etsintäjärjestelmiä.