Maarit Feldt-Rannalle sataa tukea työtovereilta: ”Olemme surullisia ja järkyttyneitä”

Julkaistu:

Sdp:n varapuheenjohtaja kertoi torstaina luopuvansa eduskuntavaaliehdokkuudesta uusiutuneen syövän takia.
Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoi torstaina luopuvansa eduskuntavaalien ehdokkuudestaan.

Syyksi Feldt-Ranta kertoi julkaisemassaan kirjoituksessa uusiutuneen syövän.
Feldt-Ranta sairastui syöpään ensimmäisen kerran vuonna 2009. Leikkauksen ja hoitojen jälkeen syöpä näytti jo parantuneen. Neljän terveen vuoden jälkeen syöpä uusiutui ensimmäisen kerran marraskuussa 2013.

– Olen halunnut kertoa näistä asioista myös julkisesti, jotta oma esimerkkini antaisi lohtua ja toivoa muille samaan tilanteeseen joutuville. Kiitän teitä kaikkia kaikesta myötäelämisestä, Feldt-Ranta kirjoitti.

Myös Sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä tämän sairasloman ajan tuuraava puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin kommentoi asiaa Twitterissä.

– Olemme surullisia ja järkyttyneitä asiasta. Ajatuksemme ovat Maaritin ja hänen läheistensä luona. Toivomme kunnioitusta hänen ja hänen perheensä yksityisyyttä kohtaan, Marin twiittasi.
– Olen mykistynyt surullisen uutisen ja sen aukon edessä, jonka Maarit Feldt-Ranta Suomen politiikkaan jättää. Ajatukset ovat hänen ja hänen läheistensä luona. Kunnioitamme Maaritin toivomusta yksityisyydestä emmekä kommentoi asiaa tämän enempää, twittasi myös Sdp:n puoluesihteeri Anton Rönnholm.

Feldt-Ranta on saanut ikävien uutisen jälkeen sosiaalisessa mediassa lukuisia tsemppiviestejä muun muassa kansanedustajakollegoiltaan sekä nykyisiltä ja entisiltä Sdp-vaikuttajilta.
– Kiitos Maarit hyvästä yhteistyöstä ja tsemppiä jatkoon, twiittasi esimerkiksi presidentti Tarja Halonen, joka oli liittänyt viestiinsä myös kuvan kukkakimpusta.
Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka kommentoi uutista Facebookissa.

– Kiitos kaikesta, mitä olet antanut. Sananmukaisesti: kaikkesi olet antanut. Kiitollisuus jää.

– Rakas Maarit, voimia sinulle ja läheisillesi lämpimin halauksin, toinen Sdp:n kansanedustaja Tuula Haatainen twiittasi.
– Todella surullisia uutisia. Maarit on loistava ja kannustava kollega ja todella osaava kansanedustaja. Toivottavasti kaikki menee hyvin, paljon voimia, vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti.

– Rakas Maarit, sinä olet ihana työtoveri. Me kaikki toivomme sinulle voimia kamppailussasi, olemme tukenasi, myös vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti Facebookissa.