Kotimaa

Poliisi Rovaniemellä kadonneen Tanjan, 49, etsinnöistä: ”Olemme saaneet joitakin hyviä vihjeitä hänet tietäviltä henkilöitä”

Julkaistu:

Kaikki Tanja Ahven-Posion katoamiseen liittyvät vihjeet ovat poliisin mukaan tarpeen taktisen tutkinnan edistymiseksi.
Rovaniemellä 12. tammikuuta kadonneen Tanja Ahven-Posion, 49, tapausta tutkitaan aktiivisesti Rovaniemellä.

Ahven-Posiota on etsitty Ounasvaaran seudulta. Poliisin johtamat etsinnät olivat käynnissä viikonloppuna kahtena päivänä ja niissä oli apuna kymmeniä vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan ihmisiä. Ounasvaara on virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Se tunnetaan myös urheilukeskuksestaan.

– Olemme saaneet joitakin hyviä vihjeitä hänet tietäviltä henkilöitä. Ne auttavat hahmottamaan kokonaiskuvaa, viestintäpäällikkö Pekka Alamommo Lapin poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Miten maastoetsinnät onnistuvat Lapin talvisessa säässä?

– Tänään täällä oli aamulla pakkasta 31 astetta. Pakkasen haasteet ovat voitettavissa eli sään takia ei jätetä mitään tekemättä. Otamme sään huomioon etsinnöissä esimerkiksi toiminta-ajoissa. Meillä pitää olla siis etsinnöissä vaihtomiehistöt, jotta etsijöistä ei tule itse autettavia, hän kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Milloin maastoetsinnät jatkuvat?

– Nyt on menossa taktinen tutkinta. Maastoetsinnät eivät jatku todennäköisesti tänään, mutta niitä voidaan jatkaa nopeastikin, kun päätös tehdään. Silloin pyydämme myös vapaaehtoinen pelastuspalvelun eli Vapepan apuun. Alamommo kertoo.

Miten tutkinnassa on otettu huomioon myös niin sanotun omaehtoisen katoamisen tai jonkin rikoksen mahdollisuus?

– Kaikki vaihtoehdot tutkitaan tarkasti. Mikään ei tieto ei viittaa siihen, että katoamiseen liittyis rikos, Alamommo kertoo.

Mikä on tutkintalinja ja mitä toivotte yleisöltä?

– Kaikki tapauksen liittyvät vihjeet ovat yhä tarpeen taktisen tutkinnan edistymiseksi. Vihjeet Ahven-Posion liikkumisesta voi ilmoittaa Lapin poliisilaitokselle rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 466 250, Alamommo kertoo.