Kotimaa

Ilmatieteen laitos antoi harvinaisen varoituksen pakkasesta – tilanne toistuu vain muutamia kertoja vuodessa

rac

Julkaistu:

Sää
Kovasta pakkasesta varoitetaan vain viitisen kertaa vuosittain.
Pakkasvaroitus on tänään voimassa suuressa osassa itäistä ja pohjoista Suomessa. Ilmatieteen laitoksen aamulla päivitetty pakkasvaroitus koskee aluetta Kymenlaaksosta Savoon ja Pohjois-Pohjanmaalle sekä niistä itään ja pohjoiseen. Lapin kolmessa pohjoisimmassa kunnassa sää on kuitenkin lauhempaa.

Katso yllä olevalta videolta Forecan säätiedote torstaille.

Pakkasvaroitusta ei anneta Suomessa kovin usein. Kovasta pakkasesta varoitetaan keskimäärin viitisen kertaa tai sitä harvemmin vuosittain, kertoi päivystävä meteorologi Ari Mustala STT:lle aamulla.

Lue myös: Nyt tulee lunta – tämän viikon aikana lunta sataa 30 senttiä

Hänen mukaansa pakkasta mitataan tänään enimmillään noin 30 astetta osassa Lappia sekä Pohjois-Karjalassa Pielisen ympäristössä.


Suomen lounaisosassa Pirkanmaalle ja Uudellemaalle asti on sen sijaan vain muutama aste pakkasta. Tällä alueelle Ilmatieteen laitos antoi liukkaan ajokelin varoituksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Maan lounaisosassa voidaan saada uutta lunta yhdestä viiteen senttiä, Mustala täydensi.

Merialueista Selkämeren pohjoisosassa on voimassa jäätämisvaroitus.

Katso alla olevalta Ilmatieteen laitoksen animaatiovideolta seuraavien kymmenen päivän lumikertymä. Videon valkoiset katkoviivat ilmoittavat kumulatiivisen lumikertymän senttimetreinä animaation aloitushetkeen nähden. Animaation loppuun mennessä maan etelä- ja keskiosaan on kertynyt 10-20 cm lunta 10 päivän aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt