Kotimaa

Rovaniemellä kadonneesta Tanjasta, 49, ei jälkeäkään – poliisi pyytää vihjeitä

Julkaistu:

Poliisin johtamissa etsinnöissä oli apuna kymmeniä vapaaehtoisen pelastuspalvelun ihmisiä.
Yli viikko sitten kadonneen Tanja Ahven-Posion, 49, etsinnät jatkuvat Rovaniemellä kovassa pakkasessa.

– Etsintöjä on tehty Ounasvaaran seudulla. Poliisin johtamat etsinnät olivat käynnissä viikonloppuna kahtena päivänä ja niissä oli apuna kymmeniä vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan ihmisiä, viestintäpäällikkö Pekka Alamommo kertoo Ilta-Sanomille.

Ounasvaara on virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Se tunnetaan myös urheilukeskuksestaan. Tiistaina lämpömittari näytti -22 asteen lukemia.

– Läpimurtoa etsinnöissä ei ole vielä saavutettu eikä Ahven-Posiota ole vielä löydetty, Alamommo sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän korostaa, että yleisön vihjeet ovat yhä hyvin tärkeitä.

– Vihjeet auttaisivat poliisin tutkintaa, Alamommo sanoo.

Lue lisää: Kadonnutta Tanjaa, 49, etsittiin tuloksetta – etsintöjen jatkoa leimaa epävarmuus

Tämä tiedetään kadonneen liikkeistä

Poliisi kertoo, että viimeisin havainto Ahven-Posiosta on tehty Rovaniemellä viime lauantaina 12. tammikuuta. Hänet havaittiin Rovaniemen keskustan alueella aamupäivällä.

Kadonneen auto ja autossa ollut matkapuhelin löytyivät Ounasvaaralta pian katoamisen jälkeen. Poliisi on etsinyt kadonnutta moottorikelkoilla Ounasvaaran maastosta. Etsintöjä jatketaan vielä erilaisin tarkastuksin. Haasteelliset keliolosuhteet ovat vaikeuttaneet etsintöjä.

Ahven-Posio on poliisin mukaan noin 165-senttinen. Hänen käyttämästään vaatetuksesta ei ole tietoa. Hänellä on ruskeaksi värjätyt hiukset. Ahven-Posion käyttämästä vaatetuksesta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Vihjeet Ahven-Posion liikkumisesta voi ilmoittaa Lapin poliisilaitokselle rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 466 250.