Kotimaa

Elinan työmatka kävi ahtaaksi Riihi­mäellä: kolme junaa hajosi samaan aikaan – VR: Varautukaa viivästyksiin

Julkaistu: , Päivitetty:

VR:n junia on ollut tiistaiaamuna myöhässä teknisten vikojen vuoksi.
VR:n mukaan useat kaukoliikenteen junat ovat tiistaiaamuna myöhässä teknisten vikojen vuoksi. Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenne kehäradalla on pysähdyksissä Kivistössä sattuneen henkilövahingon vuoksi, kertoo VR verkkosivuillaan. Yhtiön mukaan liikennöinti kehäradalla on keskeytynyt toistaiseksi.

– Nämä ovat yksittäisiä myöhästymisiä, tällä hetkellä liikenteessä ei ole mitään laajaa häiriötä. Kehäradalla kannattaa vielä varautua yksittäisiin myöhästymisiin ja perumisiin, VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä sanoo.

Myöhemmin aamupäivällä VR tiedotti, että matkustajien tulee varautua 15-45 minuutin viivästyksiin junaliikenteessä kaikilla rataosuuksilla kovan pakkasen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Kalustoviat vaikuttivat tiistaiaamuna myös Riihimäeltä Helsinkiin suuntaavaan liikenteeseen, kun kaksi D-junavuoroa jätettiin ajamatta seitsemän ja kahdeksan välillä. Samoihin aikoihin asemalle rikkoutui Tampereelta tullut juna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tampereelta Helsinkiin suunnanneessa junassa matkustanut IS:n uutispäällikkö Elina Koivisto kertoo, että kello 5.15 Tampereelta lähtenyt Intercity hajosi Riihimäellä, ja ihmisiä kehotettiin siirtymään noin 7.10 lähtevään junaan. Tämäkään juna ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle, vaan matkustajat joutuivat siirtymään kolmanteen junaan.

– Sen (toisen junan) jarruja testattiin hetki, ja juna nytkytteli asemalla lupaavasti ennen kuin ilmoitettiin, että ei tämä lähde nyt mihinkään. Sitten juostiin tähän R-junaan, joka lähti liikkeelle, Koivisto kuvaili aamulla junasta.

VR:n viestintäpäällikkö Viisterä vahvistaa, että 5.15. Tampereelta lähtenyt Intercity oli kalustovian vuoksi jouduttu jättämään Riihimäen kohdalle, ja matkustajat oli siirretty muihin juniin loppumatkan matkustamiseksi. Myös juna, johon matkustajat siirrettiin, jouduttiin perumaan.

– Riihimäeltä Helsinkiin 7.12 lähtevä D-juna peruttiin, ja matkustajat ohjattiin seuraavaan juniin. Tämä peruminen johtui pakkasen vaikutuksista, Viisterä sanoo.

– Sieltä on heti kaikki seuraavaan mahdolliseen liikennöivään junaan siirretty. On aamuliikenne, että kyllä siellä saattaa täyttä olla. Kun matkustajia on jouduttu siirtämään, niin junassa on aika paljon ihmisiä.

Etelä-Suomeen on tänään annettu pakkasvaroitus.

Koivisto todisti Järvenpään asemalla, miten osa ihmisistä ei mahtunut tai halunnut tunkea täpötäyteen junaan. Ovella tunteet kuumenivat, mutta enimmäkseen matka sujui rauhallisissa tunnelmissa. Ihmiset keskustelivat keskenään erilaisista myöhästymisen kokemuksista. Osa jännitti, pääseekö takaisin kotiin.

Ainolan asemalla tungos jatkui odotetusti.

– Ei mahdu kyllä enää sisään, tänne litistyy kuoliaaksi, eräs nainen huikkasi.

Vaihdevian vuoksi myös Kouvolan ja Kotkan sataman välisiä yhteyksiä jouduttiin aamulla korvaamaan linja-autoilla.