Työmarkkina­johtajat puhuivat maahan­muuton mahdollisuuksista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Työmarkkina­johtajat puhuivat maahan­muuton mahdollisuuksista

Julkaistu: 22.1.2019 8:53, Päivitetty 22.1.2019 16:37

Keskusjärjestöjohtajien paneeli väitteli iltapäivällä muun muassa työperäisen maahanmuuton mahdollisuuksista ja syntyvyydestä Ääni työlle -kiertueen avaustilaisuudessa. ISTV näytti keskustelun suorana kello 15.25 alkaen.

Suomen tulevaisuuden huoltosuhteen parantaminen ja työllisyyden nostaminen ainakin 75 prosenttiin on yksi eduskuntavaalien pääteemoista.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen mukaan seuraavan hallituksen onkin nostettava työperusteinen maahanmuutto yhdeksi vaalien kärkiteemaksi.

Maahanmuutto ja muut työelämään liittyvät teemat nousevat esille, kun koko maan kattava keskusjärjestöjen Ääni työlle -kiertue alkaa tänään Helsingissä Sanomatalon Sanomatorilta.

ISTV näytti keskusjärjestöjohtajien paneelin suorana kello 15.25 lähtien.

Mukana keskustelussa ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Kuntatyönatajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

Keskustelua johtaa Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

– Luvassa on mielenkiintoinen keskustelu Suomen kannalta aivan keskeisimmistä asioista. Työmarkkinapomot joutuvat ottamaan kantaa siihen, kumpi on parempi, työperäisen maahanmuuton edistäminen vai suomalaisten kannustaminen lapsentekotaloisiin – vai molemmat, Haapala arvioi.

Oman mausteensa työperäiseen maahanmuuttokeskusteluun tuo myös viime viikkoina esille nousseet maahanmuuttajien tekemät, alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset.

– Ja kikyn ja aktiivimallin hedelmällisyys tai turmiollisuus puhuttavat taatusti, Haapala lisää.

Keskustelussa käydään läpi myös viime syksyn poliittiset lakot ja niiden merkitys – ja se, pitäisikö poliittisia lakkoja rajoittaa.

Korjaus 22.1.2019 klo 10.27: Toisin kuin jutussa ensin luki, Markku Jalonen on titteliltään työmarkkinajohtaja, ei toimitusjohtaja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?