Kuljettaja huolestui kuulutuksesta metrossa: Automaattiasein varustautuneet poliisit etsivät häirikköä Helsingissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuljettaja huolestui kuulutuksesta metrossa: Automaattiasein varustautuneet poliisit etsivät häirikköä Helsingissä

Helsingin poliisin mukaan maanantai-iltana Herttoniemessä, Siilitiellä ja Itäkeskuksessa havaitut poliisit etsivät henkilöä, joka oli käynyt häiriköimässä Meri-Rastilassa sijaitsevan asunnon ovella.

Itä-Helsingin metroasemilla on maanantai-iltana nähty useita poliiseja. Arkistokuva.­

21.1.2019 19:55

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneen metronkuljettajan mukaan Herttoniemen, Siilitien ja Itäkeskuksen metroasemilla on maanantaina kello 19 jälkeen liikkunut automaattiasein varustettuja poliiseja.

– Meille tuli kuulutus, että etsitään yli 190-senttistä miestä, jolla on sinivalkoinen takki ja muovikassi kädessä, ja käskettiin ilmoittamaan heti, jos häntä näkyy, kuljettaja kertoi.

Hänen mukaansa turvavalvomo varoittaa toisinaan kuljettajia esimerkiksi itsetuhoisista henkilöistä, mutta aseistautuneet poliisit metroasemilla eivät ole olleet arkipäivää.

Kuljettajan mukaan poliisit ovat kävelleet junan päästä päähän laiturialueella ja katselleet sisään.

Hän sanoo huolestuneensa, sillä Itäkeskuksessa laiturialueella liikkui automaattiasein varustautuneita poliiseja ja vartijoita hänen mukaansa myös sunnuntaina. Silloin maanantai-illan kaltaisia kuulutuksia ei kuitenkaan tullut.

Helsingin poliisin yleisjohtaja Teemu Lappalainen sanoo, että metroasemilla nähdyt poliisit liittyvät todennäköisesti häiriökäyttäytymiseen liittyvään tehtävään.

– Herrasmies on käynyt sekoilemassa Meri-Rastilassa metroaseman kupeessa sijaitsevan asunnon oven takana ja ilmeisesti poistunut metrolla. On ollut puhe, että olisi puukko mukana ja siksi häntä siellä haeskellaan, Lappalainen kertoo.

– Häiriköinti asunnon oven takana oli ilmeisesti toistunut ja siksi koetamme tavoittaa häntä. Mitään vahinkoa ei minun tietojeni mukaan ole tapahtunut, hän lisää.

Lappalaisen mukaan Itäkeskuksessa eilen tehty havainto automaattiasein varustautuneista poliiseista ei kuitenkaan ilmeisesti liity tänään meneillään olleeseen tehtävään.

– En osaa sanoa, mihin se eilinen on liittynyt, mutta on hyvin epätodennäköistä että näillä olisi mitään tekemistä keskenään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?