Kotimaa

Valkeakosken kaksoismurhasta epäiltynä vangittiin 33-vuotias mies

Julkaistu:

Poliisin mukaan teoista epäillään nyt vangitun miehen lisäksi edelleen myös toista, vuonna 1989 syntynyttä miestä. Toista epäiltyä ei ole vielä vaadittu vangittavaksi.
Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 33-vuotiaan miehen kahdesta murhasta, vahingonteosta, tuhotyöstä ja varkaudesta epäiltynä.

Viranomaiset löysivät perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi miestä kuolleena asunnosta Valkeakoskella Pirkanmaalla. Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle, kun kerrostalohuoneistosta levisi savun hajua porraskäytävään. Asunnosta löytyi kuolleena kaksi miestä. Vuosina 1980 ja 1989 syntyneet miehet olivat huoneiston asukkaita. Poliisin mukaan molemmissa ruumiissa oli merkkejä väkivallasta.

Lue lisää: Poliisi pääsi kuulemaan Valkeakosken kaksoismurhasta epäiltyjä: ”Keskusteluyhteyttä ei ole oikein syntynyt”

Poliisin mukaan teoista epäillään nyt vangitun lisäksi edelleen myös toista, vuonna 1989 syntynyttä miestä. Häntä ei ole vielä vaadittu vangittavaksi. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan poliisilla ei ole toistaiseksi mitään lausuttavaa motiivista.

– Asiallisia hiljaisia miehiä ovat, Kinnunen toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaksoismurhasta epäillyt miehet poistuivat poliisin aiemman kertoman mukaan rikospaikalta uhrin autolla. Auto löytyi myöhemmin poltettuna naapurikaupunki Akaasta. Miehet saatiin kiinni niin ikään Akaasta asunnon piha-alueelta.

Nyt teoista todennäköisin syin epäiltynä vangittu 33-vuotias mies tuomittiin viime perjantaina varkaudesta, kun hän oli varastanut kaupasta marraskuussa muun muassa neljä lonkerotölkkiä ja bluetooth-kaiuttimen.

Joulukuussa hänet tuomittiin näpistyksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Marraskuussa hänet tuomittiin heinäkuussa tapahtuneesta näpistyksestä. Tuolloinkin hän vei kaupasta reilun kympin hintaisen bluetooth-kaiuttimen.