Kotimaa

Kadonnutta Tanjaa, 49, etsittiin tuloksetta – etsintöjen jatkoa leimaa epävarmuus

Julkaistu:

Kadonneen etsintä
Etsintöjä tehtiin sunnuntaina hämärän tuloon asti.
Runsas viikko sitten lauantaina kadonnutta Tanja Ahven-Posiota, 49, on etsitty sunnuntaina Rovaniemellä.

Viimeisin havainto Ahven-Posiosta on tehty Rovaniemellä lauantaina 12. tammikuuta. Hänen autonsa löytyi Lappi-Areenan pysäköintialueelta Ounasvaarasta läheltä Rovaniemen keskustaa pian katoamisen jälkeen. Autosta löytyi myös Ahven-Posion puhelin.

Etsintöjä johtava vanhempi konstaapeli Risto Mertala kertoo, että etsintöjä on tehty tehokkaasti haastavasta maastosta ja kelistä huolimatta.

Minkäänlaisia jälkiä tai merkkejä Ahven-Posiosta ei kuitenkaan ole löytynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mertala kertoi IS:lle hieman ennen neljää, että etsintöjä ollaan lopettelemassa.

– Nyt alkaa jo hämärtymään. Vielä muutama partio on liikkeellä. Odottelemme, että hekin tulevat pois.

Poliisin lisäksi etsinnöissä oli mukana runsaat 60 vapaaehtoista etsijää. Etsinnät etenivät sunnuntaina linnuntietä pitkin kuuden kilometrin päähän pysäköintialueesta.

Etsinnät ovat kääntyneet hätäetsinnästä niin sanottuun tutkinnalliseen etsintään. Siinä pyritään varmistamaan, ettei kadonnut varmasti ole etsinnän kohteena olevalla alueella.

Toistaiseksi on epäselvää, miten etsintöjä tullaan jatkamaan sunnuntain jälkeen.

– Huomenna istahdamme alas ja katsomme, mitä on tehty ja onko jotakin tehtävissä. Katsomme myös saavuttaisimmeko tutkinnallisella osuudella vielä havaintoja tai lisätietoja.

– On hyvin epätodennäköistä, että häntä lähdettäisiin etsimään vielä huomenna. Keli on haastava ja merkit ovat vähissä. Näiltä alueilta on katsottu tarkasti. On aika pieni mahdollisuus, että hän olisi alueilla, joista on jo etsitty.

Poliisi ei epäile katoamiseen liittyvän rikosta.

Ahven-Posio on poliisin mukaan noin 165-senttinen. Hänen käyttämästään vaatetuksesta ei ole tietoa.

Vihjeet Ahven-Posion liikkumisesta voi ilmoittaa Lapin poliisilaitokselle rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 466 250.