Kotimaa

Vapaaehtoiset etsivät kadonnutta Tanjaa, 49, hankalassa kelissä Rovaniemellä – poliisi kehottaa alueella liikkuvia pitämään silmät auki

Julkaistu:

Etsinnät jatkuvat sunnuntaina hämärän tuloon asti.
Poliisi ja kymmenet vapaaehtoiset etsivät runsas viikko sitten lauantaina kadonnutta Tanja Ahven-Posiota, 49, Rovaniemellä.

Poliisin lisäksi etsinnöissä on runsaat 60 vapaaehtoista etsijää. Etsinnät jatkuvat tänään hämärän tuloon asti.

Etsinnät ovat kääntyneet hätäetsinnästä niin sanottuun tutkinnalliseen etsintään. Siinä pyritään varmistamaan, ettei kadonnut varmasti ole etsinnän kohteena olevalla alueella.

Viimeisin havainto Ahven-Posiosta on tehty Rovaniemellä lauantaina 12. tammikuuta. Hänen autonsa löytyi Lappi-Areenan pysäköintialueelta Ounasvaarasta läheltä Rovaniemen keskustaa pian katoamisen jälkeen. Autosta löytyi myös Ahven-Posion puhelin.


Poliisi ei epäile katoamiseen liittyvän rikosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etsinnät ovat edenneet linnuntietä noin kuuden kilometrin päähän pysäköintialueesta.

– Maasto on haastava, ja keli on haastava, etsintöjä johtava vanhempi konstaapeli Risto Mertala sanoo.

– Mutta kovat ovat kyllä etsijätkin. Iso kiitos täytyy antaa etsijöille.

Ounasvaara on suosittua ulkoilualuetta. Alueella saa kyllä liikkua, sillä se ei häiritse etsintöjä. Mertala toivoo alueella liikkuvien pitävän silmänsä auki ja ilmoittavan poliisille mahdollisista havainnoistaan.

Ahven-Posio on poliisin mukaan noin 165-senttinen. Hänen käyttämästään vaatetuksesta ei ole tietoa.

Vihjeet Ahven-Posion liikkumisesta voi ilmoittaa Lapin poliisilaitokselle rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 466 250.