Kotimaa

Hermoja mittailtiin Nelostien ulosajosaagassa – kiertotien tukki kolme jumittunutta rekkaa: ”ajoin jotain aivan karmeaa kinttupolkua Lahteen”

Julkaistu:

Liikenne on palautettu takaisin normaaliksi Nelostiellä.
IS uutisoi lauantai-iltana Nelostiellä Lahden liepeillä sattuneista lukuisista ulosajoista. Hämeen poliisi tiedotti, että moottoritien pohjoiseen suuntautuva liikenne oli suljettu Luhtikylän kohdalta Renkomäkeen saakka. Autoja oli ajanut ulos poliisin mukaan kymmenkunta.

– Lunta pöllysi ja sen takia ne ajelivat ulos tieltä, mutta onneksi mitään isoja loukkaantumisia ei sattunut. Muistaakseni yksi ihminen vietiin tarkistuttamaan vammojaan, kertoo ylikonstaapeli Petri Helenius Hämeen poliisista.

Lahden suuntaan kulkeva liikenne ohjattiin kiertoreitille Luhtikyläntielle ja sieltä Vanhalle Helsingintielle eli tielle nr. 140,
Tien päällä ollut Ilta-Sanomien lukija kertoi, että Tuuliharjan kohdalta alkaneiden ulosajojen vuoksi matka Vantaalta Lahteen venähti tuntia suunniteltua pitemmäksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alkumatka meni mukavasti aurattua motaria, mutta noin 6–10 kilometriä ennen tuota risteystä, mistä ohjattiin kiertotielle, oli motari kokonaan auraamatonta, Lukija sanoo.

Kiertotienä toimineelle Vanhalle Helsingintielle syntyi lukijan mukaan pian uusi letka ja jonotus keskelle metsää.


– Ihmiset jättivät autonsa ja lähtivät hortoilemaan autojonon päähän, ilman mitään heijastimia. Odottelin viisi minuuttia ja käänsin auton ympäri ja ajoin jotain aivan karmeaa kinttupolkua Lahteen, lukija kertoo.

– Minä luovutin. Ajattelin, että jos autoista lähtee kuskit kävelemään, niin ei tästä ihan heti päästä.

Lukijan mukaan autonsa kääntämään ryhtyneitä oli muitakin.

Lukija suuntasi Pennalaan päin, sillä sinne päin näytti moni muukin ottavan suunnan.


Hämeen poliisista kerrotaan syy sille, miksi kiertoreitti oli hetkellisesti tukossa.

– Siellä oli kolme rekkaa jäänyt jumiin yhteen mäkeen, kertoo ylikonstaapeli Helenius.

– Se kiertotie kyllä aurattiin ennen kuin sinne ruvettiin ohjaamaan liikennettä, koska tiedettiin, että jos sinne päästää heti menemään, niin pian on tukossa sekin tie, Helenius jatkaa.

Rekkojen ollessa jumissa partiot kehottivat Heleniuksen mukaan Nelostietä pohjoiseen meneviä ajamaan vaihtoehtoisesti Orimattilan kautta.

–  Mutta eivät kaikki varmaan osanneet ajaa sitä kautta. Sen takia siellä on voinut olla vähän hermostunutkin.

Itse moottoritiellä tilanne saatiin Heleniuksen mukaan takaisin normaaliksi tunnissa, kun aurat ja hinausautot olivat käyneet tekemässä tehtävänsä.

Juttua päivitetty kello 5:46. Matka Vantaalta Lahteen venähti, ei Vantaalta Helsinkiin