Kotimaa

1990-luvulla syntyneet ”janoiset sankarit” työllistivät Sisä-Suomen poliisia – mies yritti huijata lonkerokuitilla, toinen tirvaisi tuttavaansa

Julkaistu:

Poliisi kirjasi niin pahoinpitelyitä kuin näpistyksiäkin.
Erilaiset alkoholiin liittyvät rikokset ja sattumukset ovat työllistäneet Sisä-Suomen poliisia torstain ja perjantain välisenä aikana niin runsaasti ja näyttävästi, että poliisilaitos puhuu joka-aamuisessa tiedotteessaan ”janoisista sankareista”.

Yhden tällaisen ”sankarin” tekemisiä poliisi selvitti Tampereen Lielahdessa sijaitsevassa marketissa torstai-iltapäivällä.

Poliisin mukaan parikymppinen mies oli ostanut kolme pakkausta lonkerojuomia ja vienyt tuotteet tämän jälkeen autoonsa.

Mies oli palannut myymälään ja ottanut hyllystä saman määrän saman merkkisiä lonkeropakkauksia, joita oli hetkeä aiemminkin ostanut. Pakkaukset kerättyään asiakas meni kassalle ja yritti palauttaa tuotteita aiemmin ostamiensa juomien kuittia vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapausta selvitettäessä poliisille ilmeni, että miehellä oli kaksi voimassa olevaa etsintäkuulutusta. Tutkittavaksi tuli lisäksi huumausaineen käyttörikos ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito.

Miehellä oli hallussaan huumaavia lääkkeitä, joihin hänellä ei ollut reseptiä. Lisäksi hänellä oli mukanaan partiopuukko, jonka hallussapitoon ei löytynyt hyväksyttävää syytä, poliisi kertoo. Se kuljetti miehen poliisiasemalle.

Jyväskylässä poliisi epäilee 1990-luvulla syntynyttä miestä näpistyksestä. Poliisin mukaan mies otti Nevakadulla sijaitsevan marketin hyllystä oluttölkkejä, laittoi ne vaatteidensa sisään ja poistui kaupasta maksamatta juomia.

Vartija otti miehen kiinni. Näpistysrikoksesta kiinnijääminen oli tälle asiakkaalle 11. kerta vuoden sisään, poliisi kertoo.

Hieman ennen kello yhtä yöllä hätäkeskus sai ilmoituksen Tampereen Pohtolasta, jossa parikymppisen miehen havaittiin liikkuneen rakennustyömaalla anastusaikeissa.

Mies oli kiivennyt työmaalle verkkoaidan yli, mennyt sisälle rakennukseen ja ja lähtenyt ulos tultuaan juoksemaan vartijaa karkuun. Poliisipartio otti päihtyneen miehen kiinni ja toi poliisiasemalle varkauden yrityksestä epäiltynä.

Hieman myöhemmin Jyväskylän Gummeruksenkadulla sijaitsevasta ravintolasta tuli tutkittavaksi pahoinpitely, jossa osallisina oli kaksi 1990-luvulla syntynyttä miestä.

Riita oli saanut alkunsa oluen tilaamisesta. Toinen mies oli tässä yhteydessä lyönyt toista nyrkillä kasvoihin aiheuttaen osumakohtaan haavan ja kipua.

Ambulanssihenkilöstö tarkasti asianomistajan vammat. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä. Osapuolet tunsivat toisensa entuudestaan.