Työntekijöittensä julmasta kurituksesta epäilty toimitusjohtaja syytteeseen myös vastasynnyttäneen avovaimonsa pahoinpitelystä

Viime viikolla kovat syytteet työntekijöidensä pahoinpitelystä Oulun käräjäoikeudessa saanut pohjoispohjalaisen toimitusjohtajan epäillään käyttäneen väkivaltaa rajusti myös kotioloissa.

Oulun käräjäoikeus antaa asiassa myöhemmin kansliatuomion.

16.1.2019 7:24

Syyttäjän mukaan kotona pahoinpitelyjen ja uhkailun kohteena oli vastaajan avovaimo.

Syytteen mukaan vakavin pahoinpitely tapahtui heinäkuussa 2014, jolloin oli kulunut vain pari viikkoa avovaimolle tehdystä keisarileikkauksesta. Syyttäjän mukaan mies oli menettänyt malttinsa asunnossa ja käynyt rajusti käsiksi naiseen.

Haastehakemuksen mukaan nyrkiniskut olivat kohdistuneet ensin vastasynnyttäneen naisen käsiin, kun tämä oli suojautunut. Huoneesta pakoon yrittänyttä naista toimitusjohtaja oli iskenyt useita kertoja selkään, jolloin tämä oli kaatunut maahan. Maassa suojattomana maannutta avovaimoaan mies potki syytteen mukaan useita kertoja vatsaan ja muutamia kertoja selkään.

Syyttäjän mukaan toimitusjohtaja oli pahoinpidellyt silloista avovaimoaan myös lievemmin useaan otteeseen. Samoin hengenmenolla uhkailuja oli tapahtunut syyttäjän mukaan vuosien 2012-2016 välisenä aikana.

Haastehakemuksen perusteella naisen mitta oli lopulta täyttynyt, sillä vuosien 2014-2016 aikana mies oli syyllistynyt syyttäjän käsityksen mukaan useaan otteeseen kotirauhan rikkomiseen yrittäessään tunkeutua naisen asuntoon.

Syyttäjä vaatii naiseen kohdistuneista rikoksista toimitusjohtajalle vähintään 1,5 vuotta vankeutta. Viime viikolla työntekijöiden kohdistuneista kuritustoimista syyttäjä vaati vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Oulun käräjäoikeus antaa asiassa myöhemmin kansliatuomion.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?