Risikko matkusti Moskovaan – tapaa Matvijenkon ja Medvedevin

Julkaistu:

Eduskunnan puhemies Paula Risikko on Venäjällä kaksipäiväisellä vierailulla maanantaista tiistaihin.
Eduskunnan puhemies Paula Risikko matkusti maanantaina Moskovaan kaksipäiväiselle vierailulle, jonka aikana hänellä on useita tapaamisia ja esiintyminen Gaidar-foorumissa.

Maanantaina Risikko tapaa Venäjän parlamentin molempien kamarien puhemiehet: duuman Vjatsheslav Volodinin ja liittoneuvoston Valentina Matvijenkon. Ohjelmassa on myös tapaaminen Venäjän varapääministerin Tatjana Golikovan kanssa.


Tiistaina Risikko pitää puheen Gaidar-foorumissa, joka on nimetty Venäjän entisen ja nyt jo edesmenneen pääministerin Jegor Gaidarin mukaan. Gaidar-foorumin tiedotteita ja puheita voi seurata netissä tästä linkistä.

Gaidar-foorumin yhteydessä Risikon odotetaan tapaavan myös pääministeri Dmitri Medvedevin. Ohjelman mukaan kyseessä on ”lyhyt kohteliaisuustapaaminen” Medvedevin kanssa.


Venäjällä Risikon vierailua on kuvailtu ”hyväksi merkiksi” Suomen ja Venäjän suhteiden kehittymisestä. Asiaa on kommentoinut muun muassa liittoneuvoston jäsen, Permiä edustava senaattori Aleksei Pushkov Twitterissä.

– Parlamenttien kontaktit Suomen kanssa ovat nousseet uudelle tasolle. Marraskuussa Suomen parlamentin puhemies Paula Risikko otti vastaan Venäjän liittoneuvoston nuorten jäsenten delegaation. 14. tammikuuta hän itse tulee Moskovaan. Käydään neuvottelut liittoneuvostossa ja duumassa. Kun ottaa huomioon vaikeat suhteen Euroopan unionin kanssa, tämä on hyvä merkki, Pushkov kirjoitti venäjäksi Twitterissä.