Helsingistä otettu kiinni kolme ulko­maalais­taustaista miestä – epäillään törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaali­rikoksista

Helsingistä otettiin lauantai-iltana kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Itä-Helsingissä on otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Kuvituskuva.

| Päivitetty

Poliisi otti Itä-Helsingistä lauantai-iltana kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä yhteen alaikäiseen kohdistuneista törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisin rikoskomisario Pekka Korhonen STT:lle.

– Näillä rikosnimikkeillä asiaa muun muassa tutkitaan. Mutta nämä rikosnimikkeet saattavat elää tässä rikostutkinnan edetessä. Näiden kolmen mieshenkilön osuutta tässä lähitunteina ja lähipäivinä selvitellään, Korhonen sanoo IS:lle.

Poliisin tutkinnassa olevan tapahtumasarjan epäillään tapahtuneen viimeisen kahden kuukauden sisällä. Poliisi epäilee, että tekokertoja on ollut useita.

– Asiasta on kirjattu rikosilmoitus 12. päivä, eli eilen, Korhonen lisää.

Poliisi ei ota kantaa epäiltyjen uhrien määrään.

– Enempää en voi kertoa, Korhonen sanoo.

Poliisilla oli operaatio Roihuvuoressa

Poliisilla oli lauantai-iltana operaatio Roihuvuorentiellä sijaitsevassa asunnnossa. Ilta-Sanomien tavoittaman silminnäkijän mukaan Roihuvuorentiellä oli iltakymmenen aikaan ainakin neljä poliisiautoa. Silminnäkijän mukaan yksi mies vietiin poliisiautoon.

Silminnäkijän mukaan yhdessä asunnossa oli kello yhdentoista aikaan illalla kirkkaat valot päällä. Valojen vuoksi asunto erottui selvästi muista.

– Tutkija otti poliisinauhaa mukaan, ja meni kerrostaloon sisälle, silminnäkijä selvittää.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota tapauksesta enempää. Poliisi ei ole vahvistanut, että Roihuvuoren operaatio ja ulkomaalaistaustaisten miesten kiinniotot liittyvät toisiinsa.

Korjaus: 13.1.2019 klo 10.43 ja 16.19: Toisin kuin uutisessa ja kuvatekstissä aiemmin kerrottiin, poliisi ei vahvista kiinnioton tapahtuneen Roihuvuoressa, vaan puhuu Itä-Helsingistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?