Yksi Oulun uusimmista epäillyistä on vapaana – poliisi: Kiinniottaminen ei ajankohtaista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yksi Oulun uusimmista epäillyistä on vapaana – poliisi: Kiinniottaminen ei ajankohtaista

Oulun poliisi tiedotti perjantaina neljästä uudesta epäillystä seksuaalirikoksesta, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Poliisi epäilee rikoksista ainakin neljää henkilöä, joista yksi on tällä hetkellä vapaana.

Oulun poliisilla on tällä hetkellä tutkittavana yhdeksän seksuaalirikoshaaraa, joissa kaikki uhrit ovat alaikäisiä tyttöjä.

12.1.2019 16:34

Oululaiset ovat olleet järkyttyneitä kaupunkia piinaavasta seksuaalirikoskierteestä.

Oulun poliisi tiedotti perjantaina neljästä uudesta seksuaalirikoksesta, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin.

Oulun poliisilla on ollut jo tätä ennen viisi seksuaalirikostutkintaa, joissa kaikki uhrit ovat alaikäisiä tyttöjä. Epäillyt teot ovat tapahtuneet viime vuonna. Niissä tutkittavat nimikkeet ovat olleet esimerkiksi törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Poliisi kertoi perjantaina, että se on ottanut neljään uuteen tapaukseen liittyen kolme ulkomaalaistaustaista miestä kiinni. Epäillyt teot ovat tapahtuneet viime kesänä.

Uusia tapauksia tutkitaan raiskauksena, törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

– Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20-vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18-vuotiaita, Oulun poliisi tiedotti perjantaina.

Näin ollen yksi rikoksesta epäilty henkilö on tällä hetkellä vapaana. Oulun poliisista kerrotaan Ilta-Sanomille, että epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa, ”mutta hänen kiinniottaminen ei juuri nyt ole ajankohtainen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?