Kohulääkäri Antti Heikkilän työt Eiran sairaalassa loppuivat

Heikkilä itse kertoo saaneensa potkut, mutta sairaalan toimitusjohtajan mukaan Heikkilä ei ole ollut Eiran sairaalassa työsuhteessa, vaan itsenäinen ammatinharjoittaja vuokrasopimuksella.

Kirurgi, ortopedi, traumatologian erikoislääkäri, kirjailija Antti Heikkilä kuvattuna marraskuussa 2011.

12.1.2019 14:29

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä kertoo lopettaneensa työt Eiran sairaalassa. Heikkilä toi asian esille perjantai-iltana julkaisemassaan julkisessa Facebook-päivityksessä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Helsingin Sanomat.

Heikkilä kirjoittaa päivityksessä saaneensa ”kylmästi kenkää”. Hän myös väittää päivityksessä Eiran sairaalan valehtelevan potilaille kertomalla, että hän on jäänyt eläkkeelle.

– Totuus on, että Eiran johtokunta erotti minut, Heikkilä kirjoittaa.

Eiran sairaalan ja lääkäriaseman toimitusjohtaja Nella Ginman-Tjeder kommentoi Heikkilän väitettä lauantaina IS:lle lyhyesti sähköpostitse. Ginman-Tjeder vahvistaa, ettei Heikkilä työskentele enää Eiran sairaalassa.

Ginman-Tjederin mukaan Heikkilä ei ollut työsuhteessa, vaan on toiminut Eiran sairaalassa itsenäisenä ammatinharjoittajana vuokrasopimuksella.

– Antti Heikkilä ei ollut työsuhteessa Eiran lääkäriasemalla. Emme valitettavasti voi kommentoida yksittäisten itsenäisten ammatinharjoittajien vuokrasopimuksia, Ginman-Tjeder sanoo sähköpostissa.

Lauantaina päivällä Heikkilä jatkoi vielä asian käsittelyä sosiaalisessa mediassa. Hän viittasi lauantaisessa Facebook-päivityksessään Ginman-Tjederin HS:lle antamaan lausuntoon vuokralaisuudesta sanomalla, että hän ei ole Eirassa pelkkä vuokralainen, vaan osakkeenomistaja.

– Ammatinharjoittajan vuokrasopimus ja mahdollinen osakkeenomistajuus eivät liity toisiinsa mitenkään, Ginman-Tjeder vastaa IS:lle.

Kohulääkäriksikin mediassa kutsuttu Heikkilä päätyi otsikoihin viimeksi joulukuussa, jolloin SOK veti pois myynnistä hänen kirjansa Lääkkeetön elämä (Otava 2018). Heikkilä kyseenalaistaa teoksessaan esimerkiksi syövän sytostaattihoidot. Useat lääketieteen asiantuntijat kertoivat tuolloin pitävänsä osaa kirjan väitteistä jopa vaarallisina.

SOK:n kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu avasi joulukuussa IS:lle, miksi kirja päätettiin vetää pois myynnistä.

– Mediassa on aika laajasti raportoitu, että lääketieteellinen yhteisö pitää kirjassa olevia väitteitä paikkaansapitämättöminä. Kun kyse on lääketieteestä, tehtiin arvio, että on viisaampaa, ettemme myy kirjaa, jossa on näin tärkeistä asioista on virheellisiä väitteitä, Alarotu kertoi.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heikkilä tunnetaan Pellinki-dieetin kehittäjänä, ja hän on muutenkin puhunut paljon vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta. Heikkilä on kritisoinut lisäksi esimerkiksi suomalaisten koulujen ja päiväkotien ruokailua.

Heikkilä on lisäksi profiloitunut ylilääkinnän kriitikkona sekä arvostellut esimerkiksi sikainfluenssa- ja HPV-rokotteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?