Kotimaa

SDP:n Marin vaatii hallitukselta toimia Oulun seksuaali­rikos­epäilyjen vuoksi

Julkaistu:

Marinin mukaan Oulun epäillyt seksuaalirikostapaukset ovat järkyttäviä ja vastenmielisiä.
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vaatii turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien vahvistamista, raiskauslainsäädännön uudistusta ja kriisiavun ohjaamista Ouluun kaupungissa ilmenneiden seksuaalirikosepäilyjen vuoksi.

Marinin mukaan viranomaisille tulee taata riittävät resurssit, jotka määritellään tarpeen, ei taloustilanteen mukaan. Marinin mielestä kansalaisten turvallisuus edellyttää poliisien määrän lisäämistä.

– Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarinen ohjelma poliisien määrän johdonmukaiseksi lisäämiseksi, Marin vaatii SDP:n tiedotteessa.

Marinin mielestä raiskauslainsäädännön uudistuksessa pitää nostaa vähimmäisrangaistuksia, määritellä raiskaus suostumuksen puutteen kautta sekä tiukentaa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Marinin mukaan Oulun epäillyt seksuaalirikostapaukset ovat järkyttäviä ja vastenmielisiä. Samalla hän painottaa, ettei tilanne saa johtaa tekoon liittymättömien ihmisten leimaamiseen tai vihanlietsontaan.

– Kantani seksuaalirikoksiin on selvä. Rikoksiin syyllistyneiden on saatava kovat tuomiot, ovat tekijät ketä tahansa, Marin sanoo.

Marin sijaistaa tammikuussa SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä yhdessä puolueen muiden varapuheenjohtajien Maarit Feldt-Rannan ja Ville Skinnarin kanssa. Rinne sairastui keuhkokuumeeseen Espanjan-matkallaan, ja hänen sairauslomansa arvioidaan jatkuvan tammikuun loppuun.