Kotimaa

Marian, 41, avoin tilitys: aviomies kieltäytyi seksistä 6 vuoden ajan

Julkaistu:

”Seksielämän ongelmat tulivat kuin salama kirkkaalta taivaalta. Lopulta kaikki muuttui aika äkkiä, muutamassa kuukaudessa”, Maria, 41, kertoo.
Tilastojen valossa on harvinaista, että seksi loppuu parisuhteessa kokonaan. Niin kuitenkin kävi Marialle, 41. Tällainen on hänen tarinansa:

”Olen aina ollut seksuaalisesti aktiivinen ja pitänyt seksiä tärkeänä osana parisuhdetta – jälkikäteen ajateltuna ehkä jopa liian tärkeänä. Aviomieheni kanssa seksi oli yksi niistä asioista, jotka alun perin sitoivat meidät yhteen. Seksiä oli ensimmäisinä vuosina paljon, edes esikoisen syntymä ei vaikuttanut siihen.

Suhteessamme oli ongelmia luottamuksen kanssa melkein alusta saakka, mutta seksielämän ongelmat tulivat kuin salama kirkkaalta taivaalta. Lopulta kaikki muuttui aika äkkiä, muutamassa kuukaudessa.

 

Seksittömyys kesti kaikkiaan lähes kuusi vuotta. Samoina vuosina parisuhde kuoli.

Seksin loppuminen oli minulle täysi shokki. Se horjutti itsetuntoani ja aiheutti suoranaista fyysistä tuskaa. Tein kaikkeni, että olisin saanut toisen kiinnostumaan seksistä, mutta ajauduimme vain kauemmas ja kauemmas toisistamme. Kaikkein raskainta oli se, että seksin myötä loppui kaikki läheisyys ja koskeminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Oheisella videolla kerrotaan suomalaisten seksistä ja seksittömyydestä tilastojen valossa.
Pahinta aikaa oli ensimmäinen puoli vuotta. Puolen vuoden kohdalla minulla olisi ollut tilaisuus pettää, mutta torjuin sen. Tajusin, että halusin seksiä kuitenkin nimenomaan oman aviomieheni kanssa. Kotona yritin koko ajan korjata tilannetta ja kannustin toista hakemaan apua.

Ensimmäisen seksittömän vuoden jälkeen myös omat haluni vähenivät. Ilman seksiä oli koko ajan helpompi ja helpompi elää. Opin tyytymään sooloseksiin. Oli erilaisia kausia: välillä seksiä teki mieli paljon ja välillä asia lähes unohtui.

Seksittömyys kesti kaikkiaan lähes kuusi vuotta. Samoina vuosina parisuhde kuoli. Seksittömyys ei ollut mielestäni suhteen loppumisen syy, vaan mekanismi toimi päinvastoin. Luulen, että halujen katoaminen oli oire suhteen pahoinvoinnista. Miksi muuten mies ei olisi hakenut pontevammin apua tai halunnut koskea minua muuten?

 

Joudun nyt opettelemaan omaa seksuaalisuuttani perustavalla tavalla uudelleen.

Kestin tilannetta liian pitkään, koska toivoin suhteemme pelastuvan. Minulle oli tärkeää, että tein liiton eteen kaikkeni. Muita kehottaisin hakemaan apua, heti ja viivyttelemättä. Lumipallo pyörii jo muutamassa kuukaudessa niin suureksi, että sitä voi olla mahdotonta enää käsitellä. Valitettavasti seksiongelmiin kietoutuu usein laajempi ongelmavyyhti. Niin ainakin meillä oli.

Vuosien ajan kaipasin seksiä palavasti. Samalla mielikuvat siitä kasvoivat todellisuutta suuremmiksi. Seksittömät vuodet muuttivat minua paljon sekä fyysisesti että henkisesti.

Joudun nyt opettelemaan omaa seksuaalisuuttani perustavalla tavalla uudelleen. Fyysisesti tämän huomaa herkkyyden muuttumisena. Kun on vuosien ja vuosien ajan ehdollistanut seksielämänsä vain itsetyydytykseen, on vaikeaa olla toisen kosketettavana ja osata nauttia siitä. Nyt uudessa suhteessa huomaan, että seksin fyysisen puolen rinnalle on tullut uudenlainen, upea henkinen ulottuvuus. Ehkä myös siksi uusi suhde nostaa pintaan seksuaalisia epävarmuuksia, joita minulla ei ennen ollut ja joiden hyväksyminen ottaa nyt koville. Yritän olla asiassa itselleni armollinen.

Voisin hyvin kuvitella jääväni suhteeseen, jossa ei ole seksiä – jos puhutaan seksistä yhdyntänä. Tyydyttävä suhde ei vaadi välttämättä yhdyntää, seksiä voi olla paljon myös ilman sitä. Mutta kokonaan ilman kosketusta, läheisyyttä ja tyydytystä en voisi elää.”

Onko sinulla kokemuksia seksin loppumisesta parisuhteessa? Keskustele oheisessa kommenttiosiossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt