Kotimaa

Ilmavoimien komentaja vaihtuu – Yle: Syytteen saanut Sampo Eskelinen ei hakenut jatkoa virkaansa

Julkaistu:

Ilmavoimien komentaja vaihtuu, Ylen uutisessa kerrotaan.
Nykyisen komentajan Sampo Eskelisen määräaikainen virkakausi kenraalina päättyy huhtikuun alussa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on vahvistanut Ylelle tiedon Ilmavoimien komentajan vaihtumisesta. Uusi komentaja aloittaa 1. huhtikuuta. Niinistön esikunnasta vahvistetaan sama tieto myös IS:lle.

– Hänen pestinsä päättyy ensimmäinen huhtikuuta, sanoi ministerin erityisavustaja Petteri Leino.

Ylen mukaan Eskelinen on oma-aloitteisesti ilmoittanut loppuvuodesta, ettei hae jatkoa määräaikaiseen virkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niinistön erityisavustaja Petteri Leino sanoi IS:lle, ettei tiedossa ole, ovatko epäilykset palvelusrikoksesta vaikuttaneet Eskelisen päätökseen.

– Ei ole tiedossa, mitkä syyt ovat taustalla. Hän on itse ilmoittanut, ettei hän hae jatkoa, kun viiden vuoden määräaikainen pesti päättyy.

Presidentti Sauli Niinistö nimittää Ilmavoimien uuden komentajan todennäköisesti ensi viikolla, kertoo Yle.

Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelistä vastaan on nostettu syyte palvelusrikoksesta, valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti tällä viikolla.

Ilmavoimien komentajan syyte liittyy Karjalan lennoston ex-komentaja Markus Päiviön syytteisiin esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan Eskelisen epäillään laiminlyöneen huolehtia siitä, että Päiviön epäillyistä rikoksista toimitetaan viivytyksettä esitutkinta. Päiviön epäillään rikkoneen sotilaan käyttäytymisvelvoitteita sekä kohdelleen alaisiaan epäasiallisesti johtamansa harjoituksen aikana lennoston komentajana.

Kyse oli Karjalan lennoston järjestämästä vapaaehtoisesta kertausharjoituksesta Inarin Lemmenjoella vuoden 2017 syyskuussa. Eskelisen asiassa syyttäjänä toimiva valtakunnansyyttäjänviraston neuvotteleva virkamies Sampsa Hakala kertoo, että Eskelinen teki Päiviön esimiehenä itse tutkintapyynnön Päiviöstä, mutta vasta joulukuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt