Lemmenjoen kohutapahtumia todistanut toimitusjohtaja: ”Ei mitään kuolemanvakavaa”

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo sanoo IS:lle, että Lemmenjoella ei tapahtunut mitään ”kuolemanvakavaa”.

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo oli paikalla kohutussa Lemmenjoen tilaisuudessa.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on nostanut syytteet Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä ja Karjalan lennoston ex-komentajaa Markus Päiviötä vastaan. Rikostapaus tapahtui vapaaehtoisen kertausharjoituksen aikana Ilmavoimien Lapinmajalla Inarissa.

IS:n tietojen mukaan Päiviö oli räyhännyt ja haukkunut paikalla olleita. Tapahtumassa kutsuttuna ollut Luja-Betoni Oy:n toimitusjohtaja oli kohutussa tilaisuudessa paikan päällä.

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo osallistui Lemmenjoen vapaaehtoiseen kertausharjoitukseen, jossa kohuttu tilanne tapahtui. Hän kertoo nähneensä, miten tapahtuma eteni.

Isotalon mukaan tilaisuudesta aiemmin kerrotut lehtitiedot pitävät paikkaansa. IS kertoi jo torstaina, että komentaja oli haukkunut ja sättinyt ensin omaa henkilökuntaansa törkeällä tavalla, minkä jälkeen komentaja oli alkanut haukkua ja solvata myös kutsumiaan vieraita. Alkoholi oli mukana tapahtumassa.

Isotalo ei kuitenkaan halua kertoa tarkemmin illan yksityiskohdista. Mitään kuolemanvakavaa tilaisuudessa ei hänen mukaansa kuitenkaan tapahtunut.

– Ehkä oli vähän huonoa käytöstä, mutta mitään väkivaltaa ei kuitenkaan ollut, Isotalo kertoo.

Karjalan lennoston ex-komentajaa Markus Päiviötä epäillään esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä epäillään palvelusrikoksesta. Eskelisen kohdallaan epäillään, että hän viivytteli alaisensa epäiltyjä rikoksia koskevan esitutkinnan aloittamista.

Valtakunnansyyttäjänvirasto harkitsee esiselvityksen aloittamista puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindbergin omasta toiminnasta tapauksessa.

Isotalo ihmettelee, että tapahtumien jälkiselvittelystä on syntynyt niin iso kohu.

– Ihmettelen kyllä, jos esimerkiksi puolustusvoimien komentaja joutuu tästä kohun jälkiselvittelystä jotenkin vastuuseen.

– Kyllä tässä on mielestäni tehty kärpäsestä härkänen, jatkaa Isotalo.

IS:n tietojen mukaan komentaja oli uhkaillut vierailleen, etteivät he saa kutsua enää ensi vuonna. Perinteisesti vieraslista on melko vakio ja se muuttuu vuosittain vain vähän. Osa vieraista oli pitänyt komentajan uhkailua pilana, mutta eivät kaikki.

IS pohjaa tietonsa useisiin lähteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?