Pöyristyttävä valvontakameravideo: Mies puukotti ex-vaimoaan kesken koulupäivän ja istuutui sohvalle odottamaan poliisia

Ex-vaimonsa murhan yrityksestä syytetty irakilaismies käyttäytyi poikkeuksellisen hämmentävästi heti puukotuksen jälkeen. Käytös ja puukotus tallentuivat valvontakameralle.

Viime lokakuiseen verinäytelmään palattiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona, kun oikeudenkäynti 49-vuotiasta irakilaismiestä vastaan alkoi.

Mies tapasi ex-vaimonsa Vaasan ammattioppilaitoksen Vamian Sampo-kampuksen käytävällä. Ex-mies halusi jutella naisen kanssa omaisuuden jaosta. Pariskunta oli vajaata kuukautta aiemmin tuomittu avioeroon. Nainen ei halunnut kuitenkaan jutella.

Hetkeä myöhemmin mies hyökkäsi ex-vaimonsa päälle ja rupesi puukottamaan tätä sekä löi kerran nyrkillä naamaan.

Miehen käyttämä teräase oli noin 30 senttimetriä pitkä keittiöveitsi, jota hän kantoi repussaan.

– (Mies) on lyönyt asianomistajaa ensin kerran nyrkillä kasvoihin ja tämän jälkeen lyönyt ja yrittänyt lyödä häntä veitsellä ainakin seitsemän kertaa kohdistaen lyönnit ylävartaloon ja niskaan, kihlakunnansyyttäjä Kreetta Mäki-Kahra totesi oikeudessa.

Nainen sai ylävartaloon erisyvyisiä haavoja. Sivullisten nopea väliintulo ja hyvä tuurikin pelastivat 41-vuotiaan irakilaisnaisen hengen.

Keskeisin näyttö välikohtauksesta on valvontakameratallenne, josta puukotus ja sitä edeltävä käsirysy näkyy yksiselitteisesti. Video katsottiin oikeudessa kahteen otteeseen keskiviikkona.

IS sai videon haltuunsa, ja tämän artikkelin yhteydessä on kooste alkurysystä sekä miehen poikkeuksellisesta käytöksestä puukotuksen jälkeen. IS ei näytä itse puukotusta sen raakuuden takia.

49-vuotiasta irakilaismiestä syytetään ex-vaimonsa murhan yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Videolta on nähtävissä, että sivullisten väliintulon jälkeen mies käveli tyynesti ja rauhallisesti sohvalle odottamaan poliisia.

Syyttäjän mukaan syy miehen puukotuksen jälkeiseen rauhalliseen käytökseen oli se, että hän oli saanut "työnsä tehtyä". Miehen mukaan nainen olisi pettänyt häntä ja sen myötä häpäissyt hänet.

– Rikoksen motiivina on ollut (miehen) käsitys kunniansa puhdistamisesta entisen vaimonsa tappamisen kautta, Mäki-Kahra selvitti.

– Päämieheni on joutunut toisten arabien silmissä naurunalaiseksi asianomistajan toisten miessuhteiden vuoksi, miehen asianajaja Anni-Leena Träskbäck sanoi oikeudessa.

Ex-vaimon mielestä pääsyy miehen tekoon oli taistelu omaisuudesta.

Tällä käytävällä puukotus tapahtui.

Syyttäjän mukaan mies toimi vakaasti harkiten. Siksi syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta murhan yrityksestä. Miehen puolustuksen mukaan teko ei ollut harkittu, vaan äkkipikaistuksissa tehty. Mies myöntää syyllistyneensä ainoastaan törkeään pahoinpitelyyn.

Miestä syytetään myös viime vuoden tammikuun lopulla tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan mies esitti naiselle avioerohakemuksen jättöpäivänä kuolemaan johtavan rikosuhkauksen.

– Hän haukkui minut todella pahasti, käytti tosi pahoja sanoja, hän kutsui huoraksi ja sanoi, että olen likainen nainen. (...) Hän sanoi, että olen häpeäksi koko perheelle, nainen sanoi kyynelehtien oikeudessa.

Asiaa käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa Vaasassa. Käsittelyyn on varattu vielä ensi viikon perjantai.

Mies kiisti uhkauksen.

Seuraavana päivänä mies pahoinpiteli naisen pariskunnan yhteisessä kodissa, syyttäjä kertoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan mies löi naista avokämmenellä kasvoihin, kuristi tätä, minkä lisäksi hän olisi lyönyt naista kengällä rintakehään. Nainen sai mustelmia ja koki kipua. Mies myönsi pahoinpitelyn ainoastaan siltä osin, että hän olisi lyönyt naista avokämmenellä kasvoihin.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta murhan yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. Oikeuskäsittelyyn on varattu myös ensi viikon perjantai.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?