Kotimaa

Kuva: Yli 100-vuotiaan höyry­laivan potkuri päätyi maijan kalteri­koppiin – syynä poliisin vanhat tutut

Julkaistu:

Poliisi palautti noin 12 000 euron arvoisen potkurin lailliselle omistajalleen.
Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkijoiden matkaan lähti maanantaina epätavallinen lasti – yli satavuotiaan höyrylaiva m/s J.L. Runebergin potkuri.

– Kävimme etsimässä anastettua potkuria ja löysimme sen paikasta, jossa arvelimmekin sen olevan, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo Ilta-Sanomille.

Potkuri oli Minkkisen mukaan huollettavana ja se anastettiin huoltopaikan pihakatoksesta. Luultavasti syy on ollut se, että potkuri on ollut tarkoitus myydä romumetallina.

Rikoskomisario kertoo, että ”erään maan” kansalaiset ovat viime aikoina tehtailleet vastaavia rikoksia. Myös potkurin anastamisesta epäillyt ovat ulkomaalaisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos poliisin Twitter-päivitys ei näy, katso se täältä.
– Tietyt ulkomaalaiset anastavat kaiken metallin millä on yhtään mitään arvoa, Minkkinen sanoo.

Poliisilla on tiedossaan epäiltyjen joukko, joka on poliisille entuudestaan tuttu. Poliisi tietää myös potkurin anastamisessa käytetyiksi epäillyt autot. Se painaa kymmeniä, ellei jopa yli sata kiloa, joten auton käyttö on ollut tarpeen, Minkkinen kertoo.

Toistaiseksi poliisi ei ole tavoittanut epäiltyjä, mutta Minkkisen mukaan tämä on vain ajan kysymys.


Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapausta törkeänä varkautena, sillä potkuri on huomattavan arvokas.

– Se maksaa asianomistajan arvion mukaan noin 12 000 euroa – uutena vielä enemmän. Niitä ei varmasti massatuotteena myydä, vaan räätälöidään laivakohtaisesti. Onhan siinä toki aika paljon metalliakin.