Kotimaa

Kuorma-auto repi raitio­liikenteen ajojohdon Mannerheimintielle – liikennekatkos voi kestää aamuun saakka

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsinki
Raitiovaunuliikenteen ajojohto on pudonnut maahan Mannerheimintiellä. Liikennehäiriöt voivat kestää torstaiaamuun asti.
Helsingin keskustan liikenne on pahoissa vaikeuksissa.

– Raitiovaunuliikenteen ajojohto on pudonnut maahan Mannerheimintiellä. Tällä hetkellä raitiovaunuliikenne on poikki Töölön kisahallin läheltä pohjoiseen päin ja myös autoliikenne Töölön kisahallin lähistöltä kohti keskustaa, päivystävä palomestari Markku Holopainen kertoo Ilta-Sanomille.

Hälytys tuli pelastuslaitokselle keskiviikkona kello 21.43.

Raitiovaunut saavat kulkuvoimansa sähköstä, jonka ne ottavat raiteiden päälle 5,5 metrin korkeuteen viritetystä ajolangasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Poliisi ohjaa liikennettä alueella, Holopainen sanoo.


Liikenne ohjataan etelästä Eino Leinon kadulle ja pohjoisesta Nordenskjöldinkadulle.


STT:n mukaan ajojohdon repi alas Mannerheimintietä kulkenut kuorma-auto. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle noin sadan metrin matkalta pudonnut johto kipinöi maassa. Turvallisuussyistä pelastuslaitos eristi laajoja alueita sekä henkilö- että ajoneuvoliikenteeltä.

Samuli Saarioinen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo STT:lle, että liikennekatkos voi jatkua jopa torstaiaamuun asti. Ajolankojen korjaus yritetään saada valmiiksi aamuviiteen mennessä, kertoo puolestaan Helsingin poliisi Twitterissä.

Toistaiseksi henkilövahingoilta on vältytty.


Poliisi tutkii tapausta.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneen lukijan mukaan häiriöviestiä ei ollut näkyvissä raitiovaunupysäkkien näytöissä, ja esimerkiksi keskustassa Lasipalatsin pysäkillä oli runsaasti ihmisiä odottamassa raitiovaunuja.

HSL:n kotisivuilla on aiheesta vikatiedote, jonka mukaan linjat 4 ja 10 eivät liikennöi lainkaan, muilla raitiovaunulinjoilla on viiveitä ja bussit, jotka ajavat Töölön kisahallin ohi ajavat poikkeusreittiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt