Rehtori selitti koulukiusaamista ”hutsahtavalla” pukeutumisella – kunnan edustaja järkyttyi: Keskusteluja jatkosta tullaan käymään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rehtori selitti koulukiusaamista ”hutsahtavalla” pukeutumisella – kunnan edustaja järkyttyi: Keskusteluja jatkosta tullaan käymään

– Tullaan varmasti käymään keskustelua siitä, voiko Tuula Vuorinen jatkaa asemassaan rehtorina, Sysmän hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Palvaila kommentoi.

Kuvituskuva.

8.1.2019 14:29

Ylen MOT otti yhteyttä Sysmän yhtenäiskouluun, jossa kiusaamisluvut paljastuivat korkeiksi. Koulun rehtori nosti yhdeksi kiusaamisilmiön mahdolliseksi syyksi sen, että jo monet varhaisteini-ikäiset alkavat korostaa erilaisuuttaan, esimerkiksi seksuaalista suuntautumistaan, ja käyttävät sen esilletuonnissa tapaa pukeutua.

– Se voi olla tosi hutsahtavaa. Näin ainakin aikuisen silmin liian näyttävää ja paljastavaa, rehtori kommentoi Ylelle.

Rehtorin mukaan näyttää siltä, että joissakin tapauksissa oppilaat suorastaan kerjäävät tulla kiusatuiksi.

– Eihän näin saisi olla, jokainen saa pukeutua niin kuin haluaa. Mutta niin, että ei provosoi ja ärsytä omalla käytöksellään toisia. Eihän me heterotkaan tuoda seksuaalista suuntautumistamme julki jatkuvasti, rehtori kertoo Ylelle.

Ilta-Sanomat otti tiistaina yhteyttä Sysmän kuntaan, josta kerrottiin, ettei kunnanjohtaja ole tiistaina tavoitettavissa.

Kunnasta kerrottiin, että aihetta kommentoi Sysmän hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Palvaila. Hyvinvointivaliokunta on toimielin, joka päättää kouluasioista.

IS tavoitti Palvailan kommentoimaan aihetta.

– Järkytyin, kun aloin lukemaan rehtori Tuula Vuorisen kommentteja Ylen jutusta. Aika kamalaa. Näissä kiusaamistapauksissa rehtori syyllistää kommenteillaan kiusattuja. Käsittääkseni näissä tapauksissa vika ei ole missään tapauksessa kiusatun.

– Olen pahoillani kiusattujen ja heidän vanhempiensa puolesta.

Palvaila kertoo, että kiusaamistapaukset ovat olleen Sysmässä hankalia.

– Kiusatut henkilöt ovat joutuneet vaihtamaan myös paikkakuntaa sen takia, että he eivät ole kokeneet oloaan turvalliseksi Sysmän yhtenäiskoulussa. Sitä taustaa peilaten nämä kommentit ovat aika kestämättömiä.

Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa, miten kunta aikoo reagoida rehtorin kommentteihin.

– Jotain on pakko tehdä. Tullaan varmasti käymään keskustelua siitä, voiko Tuula Vuorinen jatkaa asemassaan rehtorina. Tietysti Vuorinen itse tekee omat päätöksensä siitä, haluaako hän tehdä jonkin ratkaisun.

Palvaila kertoo olevansa parhaillaan matkalla Sysmään keskustellakseen Vuorisen kanssa Ylen haastattelun kommenteista.

– Tulen varmasti keskustelemaan aiheesta rehtorin kanssa tänään. Uskoisin, että kun kunnanjohtaja palaa töihin, keskusteluja käydään ihan tosissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?