Yle: Rehtori selittää alakoulussa rehottavaa kiusaamisongelmaa oppilaiden pukeutumisella – ”Se voi olla tosi hutsahtavaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Rehtori selittää alakoulussa rehottavaa kiusaamis­ongelmaa oppilaiden pukeutumisella – ”Se voi olla tosi hutsahtavaa”

Suomalaisissa alakouluissa rehottava kiusaamisongelma saattaa olla laajamittaisempi ilmiö kuin aikaisemmin on ymmärretty.

Joissakin kouluissa jopa joka kolmas oppilas on voinut kokea kiusaamista vähintään kerran viikossa. Kuvituskuva.

8.1.2019 13:03

Asia selviää Ylen MOT:n tekemästä selvityksestä, jonka tuloksista uutisoitiin tiistaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuoden 2017 kouluterveyskyselyn tulosten analysointi paljasti, että joissakin kouluissa jopa joka kolmas oppilas on voinut kokea kiusaamista vähintään kerran viikossa. Ilmiötä ei ole suitsinut edes siitä kertominen. Monesti kiusaaminen on lisääntynyt, kun siitä on kerrottu koulussa työskentelevälle aikuiselle.

Ylen MOT otti yhteyttä Sysmän yhtenäiskouluun, jossa kiusaamisluvut paljastuivat korkeiksi. Koulun rehtori nosti yhdeksi kiusaamisilmiön mahdolliseksi syyksi sen, että jo monet varhaisteini-ikäiset alkavat korostaa erilaisuuttaan, esimerkiksi seksuaalista suuntautumistaan, ja käyttävät sen esilletuonnissa tapaa pukeutua.

– Se voi olla tosi hutsahtavaa. Näin ainakin aikuisen silmin liian näyttävää ja paljastavaa.

Rehtorin mukaan näyttää siltä, että joissakin tapauksissa oppilaat suorastaan kerjäävät tulla kiusatuiksi.

– Eihän näin saisi olla, jokainen saa pukeutua niin kuin haluaa. Mutta niin, että ei provosoi ja ärsytä omalla käytöksellään toisia. Eihän me heterotkaan tuoda seksuaalista suuntautumistamme julki jatkuvasti, rehtori kertoo Ylelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?