Kotimaa

Paavo Arhinmäki jakoi karun muiston lapsuutensa koulu-uinnista – ”Opettaja arvosteli ja sohi bambukepillään”

Julkaistu:

Koululiikunta
Kansanedustaja kertoi Facebookissa ikävästä kouluaikaisesta muistostaan.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki kertoo lauantaina julkaisemassaan päivityksessä käyneensä aamu-uinnilla Helsingin Itäkeskuksen uimahallissa, jossa myös lähikoulun oppilaan uivat. Käynti sai hänet miettimään, kuinka ikävä kokemus koulu-uinti on monelle suomalaislapselle ollut.

Arhinmäen mukaan hänellä itsellään koulu-uintiin liittyy toisenlaisia muistoja kuin useimmilla: hän nimittäin sai lapsena porttikiellon Helsingin Urheilutalon uimahalliin.

Syyksi Arhinmäki kertoo, että hän oli puuttunut uimaopettajan epäasialliseen käytökseen.

– Urheilutalolla Hesarin varrella meille ala-asteella koulu-uintia veti vastenmielinen opettaja, josta muistan vain pitkät kiharat hiukset. Ja hänen epäasiallisen käytöksen. Arvosteli lasten ulkonäköä ja uimataitoa sekä sohi bambukepillään, Arhinmäki kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Arhinmäen mukaan ikävä toiminta ei kohdistunut häneen vaan muihin oppilaisiin.

– En kuitenkaan sulattanut sitä vaan nousin kapinaan epäasiallista uimaopettajaa kohtaan. Seurauksena oli se, että minulle mätkäistiin porttikielto Urheilutalon uima-altaaseen.

Arhinmäen mukaan hänen luokanopettajansa piti hänen puoltaan, mutta porttikielto oli ja pysyi.

– Niinpä minä luin Urheilutalon uima-altaan katsomossa Taru sormusten herraa, kun muut kävivät uimatunneilla, Arhinmäki muistelee.

– Toivottavasti nykypäivänä koulu-uinti ja opettajien pedagogiikkaa on kehittynyt sitten 1980-luvun, hän päättää kirjoituksensa.

Onko sinulla ikäviä muistoja oma lapsuutesi tai lapsiesi koulu-uinnista? Kerro niistä alla olevassa kommenttikentässä tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt